Třetí výhra Horses v řadě tentokrát v Lanškrouně

11.11.2022

L a n š k r o u n - třetí výhra v řadě vynesla tým hlineckých na 4. postupové místo v tabulce před posledním kolem. Bodové odstupy mezi druhým a pátým týmem jsou letos minimální a soutěž je mimořádně vyrovnaná. Hlinečtí stále bez zraněných opor  M. Havla, T.Břízy, M. Zdražila, A.Brázdy i Š.Lenocha odehráli dohrávku v Lanškrouně a o výhře se rozhodovalo v napínavém utkání až ve třetí třetině.

První třetina byla plně v režii Horses, dobrý pohyb a šestnáct  střeleckých pokusů na branku výborně chytajícího Nimmerichtera však nepřineslo gól. Na druhé straně T.Vlk si připsal pouze čtyři zákroky. Skóre se neměnilo ani na konci třetiny při přesilové hře hostí. Ve druhé části domácí vyrovnali hru, tomu nepřispělo ani vyloučení na straně hlineckých. Přesilová hra po vyloučení Krče za hrubost sice zvýšila talk na branku domácích ale gólman Orlů byl neprůstřelný. Domácí špatně střídali ve 37 minutě a při přesilové hře hlineckých se podařilo Krčovi ujet v brejku a v oslabení skórovat 1:0. Hlinečtí dokázali rychle zareagovat a v 39 minutě bylo po velkém tlaku v pásmu domácích vyrovnal přesnou střelou z kruhu M. Nepokoj pod horní tyč přes hromadu těl před domácím brankařem 1:1. Také začátek třetí části byl vyrovnaný. Ve 42 minutě zahrozil prudkou střelou opět Krč, ale jeho střelu mezi betony dokázal T.Vlk skvěle pokrýt. Protiútokem kontrolva P. Beneš s R.Chvojkou. Obrat ve vývoji znamenala branka M. Machače ve 46 minutě 1:2. Další nápor hostí zastavila hned dvě vyloučení ve 49 a 53 minutě. V přesilové hře domácích vypíchl na modré čáře kotouč obránci P. Štěpánek v brejkou přihrál rychlíkovi O. Karáskovi, který zavezl kotouč až před branku a načasoval přihrávku zpět na P. Štěpánka, který zblízka překonal Nimmerichtera potřetí 1:3. V 55 minutě opět vyloučení hlineckých a opět nepozornost domácích O.Karásek si udělal z domácích obránců slalomovou dráhu z pravé strany objel dva hráče s bekhendovou střelou pod horní tyč překonal  Nimmerichtera 1:4. Domácí se nestačili vzpamatovat z obdržené branky a na jejich branku se řítil další rychlý protiútok M. Machače s P. Štěpánkem, který zakončil přečíslení dva na jedna tvrdou střelou pod vyrážečku domácího gólmana 1:5. O vývoji utkání bylo rozhodnuto. Ve zbývajících dvou minutách již hosté kontrolovali plně hru a čtyřbrankový náskok se již nezměnil.

Hlasy po utkání:

P. Rohlík - ,, Kluci výborně plnili pokyny první třetinu. Byli jsme aktivnější a hráli pospolu. Ve druhé jsme od toho upustili. Rozpadla se nám organizace hry. Hráli jsme příliš individualisticky. Soupeř nás přehrával. Ve třetí třetině jsme se po domluvě vrátili k našemu systému a to nás dovedlo k vytouženým 3 bodům. Ubránili jsme i těžká oslabení v závěru. 

Pochvala patří všem klukům za bojovnost a obětavost pro tým.  
V neděli chceme bodovat u Kohoutů a potvrdit účast v první čtyřce! “

 

HC Orli Lanškroun vs. HC Hlinsko Horses
skóre:
1 : 5
branky domácí:
38. Krč
branky hosté:
39. Nepokoj (Machač), 46. Machač (Kišš), 55. Štěpánek (Karásek), 57. Karásek, 59. Štěpánek (Machač)
sestava domácí:
K. Nimmerrichter (P. Řoutil) — F. Kužílek, Š. Mann, D. Šlezingr, O. Marek, T. Pražák, J. Nastoupil — J. Řehák, J. Pejcha, T. Krč, O. Pirkl, T. Markl, V. Švub, M. Janík, T. Dvořák, M. Drlík, D. Gildain, D. Kačerovský, M. Šembera
sestava hosté:
T. Vlk (P. Sodomka) — T. Hudec, P. Fink, M. Nepokoj, M. Machač, P. Beneš — D. Králíček, R. Chvojka, T. Grygar, O. Karásek, T. Cejpek, D. Brožek, J. Hron, M. Kišš, P. Štěpánek
rozhodčí:
David Kolář — Matěj Javůrek, Michal Dalecký

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4