Výhra Horses v prodloužení, útočný hokej, pro diváka paráda.

27.9.2020

H l i n s k o -  na úvod sezony rychlý hokej s řadou zvratů. Hlinečtí  Koně srovnali skóre v power - play v 59 minutě - výhru za dva body dotáhli do konce ve 3 minutě prodloužení.

Úvodní branku utkání vstřelili hosté, když v prvních třech minutách utkání měly oba týmy po jedné gólové šanci. Po křídle ujel Prachař a jeho střelu dostal napodruhé za záda domácího brankáře Šeda 0 :1.  O čtyčicet vteřin později však založil pěknou akci  P.Fink z obranného pásma a přes přihrávku na  J. Plachého se domácí dostali rychle do pásma , zde  zpětná opět na P.Finka, který, našel najetého a volného R.Chvojku, který hbitě překonal Koutského a  srovnal skóre  1:1. V 10 minutě fauloval  nedovoleně Faltys v souboji u mantinelu M. Zdražila a vysloužil si trest za vražení na mantinel 2+10 min. V 11 minutě se prosadit v souboji o kotouč na levém mantinelu T. Cejpek a střelou pod vyrážeku obrátil skóre ve prospěch hlineckých 2:1. V 15 minutě zapomněli domácí  trestuhodně na zadní kolečka a při hře zpět neměli hosté problém při přečíslení 2 na 1 tuto chybu proměnit nová akvizice Spartaku Půlpán přesně přihrál zkušeném L. Pilařovi , který vyrovna stav na 2:2. V 16 minutě mohli jít domácí znovu do vedení ale ex-ligový Koutský byl proti a zlikvidoval jak další pokus R. Chvojka tak střelu J. Dítě v 19 minutě.

I ve druhé třetině pokračoval rychlý hokej z obou stran pěknou akci sehrál T. Hudec s T. Břízou. 24 minuta přinesla brejk P. Vlčka ( vloni Hlinsko) ale jeho brejk dokázal Vl. Saifr zlikvidovat. Šance byly na obou stranách Tu další proměnil svým druhým gólem v utkání aktivní R.Chvojka, získal v souboji kotouč na mantinelu a obloukem vyjel do střelecké pozice. střelou pod horní tyč šli domácí opět do vedení 3:2. Spartak špatně střídal ve 29 minutě a pykal v třestu za 6 hráčů na ledě. Ve 30 minutě pálil střelou od modré A. Brázda, branka bohužel nebyla uznána pro postavení hráče v brankovišti... Ve 34 minutě hosté vyrovnali stav na 3:3 , když nechali při špatném střídání ujet do brejku a ten střelou do pravého horního růžku opět srovnal skóre 3:3. Horses se opět tlačili před brankou Koutského, ten však pokusy T.Cejpka a následně J. Plachého a P. Pelána dokázal zlikvidovat. Domácí ubránili přesilovou hru soupeře ve 35 minutě  ne však přečíslení  ve 38 minutě , kdy se před branku prokličkoval Krejza za otočil stav ve prospěch soupeře 3:4. Domácí se opět tlačili do pásma soupeře to však neunesl  Bradáč a brutálně krosčekoval  D.Králíčka, do obličeje a způsobil mu krvavé zranění, je s podivem že bdržel pouhé 2+2 min.

Tato událost nakopla domácí a v úvodu třetí třetiny, do které přešel trest Bradáče zasypali domácí Koutského řadou střel a vyrovnání viselo na vlásku. To se nepodařil ani J. Hronovi ve 44 minutě, kdy minul již překonaného brankáře a kotouč minul zcela volný prostor mezi tyčemi. Následoval velký tlak domácíh a hosté se nemohli vymanit z nátlakové hry domácích. Trenér Spartaku reagoval oddychovým časem v 53 minutě. V 56 minutě hosté ubránili přesilovku domácích a snažili se udržet jednobrankové vedení. Domácí si vyžádali time v 58:36 a odvolali brankáře. Po vyhrané buly v pásmu soupeře se po střele R.Sobotka a R.Chojky odrazil kotouč od zásahu Koutského k připravenému J. Plachému a ten zkušeně vyronal 4:4. Hosté ještě mohli v šanci otočil, ale proti byl v infarktovém závěru L. Saifr. Domácí v této části odehráli většinu času v pásmu soupeře. 

K rozhodnutí výsledku stačilo prodloužení, ve kterém jsme měli koutouč na svých hokejkách. V 62 minutě faulovali hosté a při přesilové hře 4 na 3 po střele P. Beneše rozhodl utkání  pohotově J. Hron 5:4. 

Diváci: 191

Děkujeme FAN KLUBU Horses za výraznou podporu v hledišti. Díky moc, potřebujeme Vás.

Příští utkání středa opět doma v 18:30  přivítáme Chotěboř.

 

HC Hlinsko Horses vs. HC Spartak Choceň
skóre:
5 : 4 PP
třetiny:
2:2, 1:2, 1:0, 1:1
branky domácí:
6. Chvojka ( Fink) 11. Cejpek ( Beneš) 27.Chvojka 59. Plachý ( Sobotka,Chvojka) 63. Hron (Beneš)
branky hosté:
5. Šeda (Prachař) 15.Pilař L. (Půlpán) 33. Vlček (Bradáč) 38. Krejza (Šeda)
sestava domácí:
Saifr (Sodomka) - Lenoch P., Vácha, Sobotka, Fink, Beneš, Brázda - Plachý, Pelán, Chvojka, Králíček, Zdražil, Hron, Dítě, Bříza, Hudec, Cejpek
sestava hosté:
Koutský (Valenta) - Novák, Rudy, Škvor, Bradáč, Šeda - Martinec, Knytl, Tobiáš, Štefka, Pilař M., Lichtág, Prachař, Faltys, Pilař L., Půlpán, Krejza, Vlček, Pirkl
rozhodčí:
Kis, Voltner, Švejda

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4