Plný počet bodů pro Hlinsko z utkání v Lanškouně.

20.1.2022

L a n š k r o u n -  další plný počet bodů do tabulky přivezli hlinečtí Koně ze souboje s lanškrounskými Orly, kteří letos již překvapili nejednoho soupeř V utkání se střelecky dařilo D. Homolovi, který se zaskvěl hattrickem. V brance zejména v druhé třetině v řadě vyloučení podržel tým Vl. Saifr. Celý tým podal bojovný výkon podpořený rychlým pohybem a střeleckým zakončením akcí.

Domácí nastoupili očekávaným aktivním pohybem a napadáním, ale již v první minutě měl střeleckou šanci D.Brožek. Vedení se však ujali domácí po hrubce obrany, která zůstala na zadním mantinelu a před brankou zůstal zcela osamocený Švub, který neváhal 1:0. V 7 minutě neproměnil svůj brejk od červené T.Bříza, ale Horses převzali aktivitu na svoji stranu. Vyrovnávací branka padla v 9 minutě po souhře P.Beneše s D.Homolou, který z kruhu prostřelil Faltuse 1:1. Po krásné akci založené P.Benešem se do přečíslení dva na jedna dostal D.Matýs  a po výměně kotouče s D.Homolou načasoval přihrávku přesně tak, že D.Homola neměl problém skórovat 1:2. Domácí nelibě nesli vývoj utkání avšak jejich fauly nebyly potrestány  a v nervózním konci první části putovali na trestnou hráči hostí, což vyústilo až k vyloučení T.Hudce hostí a následnému vyloučení J.Adolfa za údajný faul kolenem na 5+20 min., trestu po hráčskou lavici. Do začátku druhé třeniny tak měli domácí téměř 5 minutovou přesilovku 5 na 3 . Předchozí události však hlinecký tým nakopl tak, že bojovali o každý kotouč, střelecké šance pochytal Vl.Saifr a domácí z dlouhé výhody nevytěžili nic. Ve 29 minutě hosté zvýšili na 1:3 opět po přečíslení dva na jedna a D.Králiček nabil T.Břízovi, který pohotově zakončil do odkryté branky. O čtyři minuty později přidal čtvrtou branku po krásné akci s D.Homolou a T. Břízou nechytatelnou střelou P. Beneš 1:4. 
V závěrečné části se Orli bojovali o zvrat v utkání a podařilo se jim snížit ve 42 minutě snížit na 2:4 po střele Drlíka z levého kruhu. O minutu později však T. Hudec přesně našel volného D. Homolu, který střelou mezi betony Faltuse dovršil svůj hattrick 2:5. Utkání nabralo další spád, když domácí snížili na 3:5 po brance Vogela a vyloučení na straně hostí. Hlinečtí však nepustili domácí do vážné akce a závěr utkání si již pohlídali navíc když T. Hudec zvýšil přesnou střelou  v 53 minutě na 3:6. Domácí zkoušeli v závěru dlouhou power-play ale nedařilo se jim připravit potřebný tlak, několi střel hlineckých přes celé kluziště končilo vedle branky až dloubák P.Finka až k modré čáře pásma domácích vyzval na bruslařský souboj P. Kulhánka, který se rychle protlačil  a tělem odclonil protihráče a brankou pečetil výhru hlineckých barev 3:7.

 

HC Orli Lanškroun vs. HC Hlinsko Horses
skóre:
3 : 7
třetiny:
1:2 0:2 2:3
branky domácí:
2.Švub (Křivohlávek) 42. Drlík (Vogel) 45. Vogel (Švub)
branky hosté:
9. Homola (Beneš) 17. Homola (Matýs, Beneš), 29. Bříza (Králíček, Fink), 33. Beneš (Bříza,Homola) 44. Homola (Hudec) 53.Hudec (Bříza, Beneš) 60. Kulhánek (Fink,Zdražil)
sestava domácí:
Faltus - Kužílek, Zedníček, Pražák, Křivohlávek, Drlík, Preisner, Pirkl, Švub, Marek, Pejcha, Markl, Mann, Vogel, Macháček, Václavský
sestava hosté:
Saifr - Beneš,Fink,Adolf,Lenoch Š., Brázda, Chvojka,Homola,Hudec, Zdražil, Kulhánek,Brožek,Bříza,Kulhánek,Matýs

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4