Fan klub hnal Koně k vítězství nad Slovanem.

7.11.2021

H l i n s k o - základní část vstoupila do druhé části. V odvetě chtěli domácí odčinit vysokou prohru z prvního utkání v sezóně v Moravské Třebové. To se nakonec povedlo po bojovném výkonu celého týmu.

Do utkání vstoupili domácí aktivně a již ve druhé minutě mohli jít do vedení. Šance Brožka a následně i J. Hrona vychytal pozorný Peksa v brance hostí. Přesto  do vedení šli hosté kdy v čase 6:21 překonal brankáře domácích Marek. Nicméně netrvalo to ani 30 vteřin a vylo vyrovnáno po výměně kotouče za brankou hostí mezi T.Cejpkem a D. Homolou si sjel na přihrávku z modré čáry T.Hudec a střelou z první nad rameno Peksy vyrovnal 1:1. Hrál se rychlý hokej s velkým nasazením a šance přicházely na obou stranách ve 12 minutě další neproměnil D.Králíček a Peksa kryl i střelu P. Kulhánka. V 15 minutě pálil D. Homola. Na začátku 19 minuty se domácím povedla souhra celé útočné trojice a finální přihrávku D.Homoly pohotově zužitkoval T. Bříza a domácí šli do vedení 2:1. V druhé části Slovan zatlačil domácí do defenzívy a  jejich šance přicházely, proti však byl V.Saifr a držel těsné vedení. Až ve 30 minutě spálil gólovku z dobré pozice T.Bříza a pálil nad horní tyč. Z další šance mohl zvýšil po střele z druhé vlny Š.Lenoch, ale Peksa má svoji kvalitu.  První oslabení ve 32 minutě domácí ubránili hlavně zásluhou Vl.Saifra protože po levém křídle se od červené čáry prosadil až před branku Fi Tbrich, ale neproměnil a domácí gólman zlikvidoval i nebezpečnou střelu  Krče od modré. V závěru druhé třetiny pálil P.Beneš a dvě vteřiny před konce si vynutil faul T.Hudec. Do závěrečné třetiny tak měli domácí výhodu 2 minutové přesilovky.Tu domácí nevyužili největší šanci T. Cejpka zlikvidoval Peksa. Ve 46 minutě měl blízko k brance P.Pelán, který obkroužil branku a jen málo chybělo k protlačení kotouče okolo levé tyče. Hosté kontrovali dvěma šancemi na vyrovnání ale domácí brankář byl proti. Utkání se chýlilo k závěru a hosté zvyšovali tlak na branku Horses. Navíc v 51 minutě přišlo vyloučení na straně hlineckých. Obětavou hrou domácí ubránili těsné vedení. V 56 minutě pálil M. Havel a následně Š. Lenoch. Utkání se blížilo ke konci a samozřejmě hosté zkusili vše ke srovnání stavu a odvolali brankáře. Po vyhraném buly v pásmu domácích v čase 59:28 se povedl T.Břízovi dlouhý lob a kotouč zapadl přesně do branky a bylo rozhodnuto o tom, že 3 body zůstaly domácím.

Po utkání : R.Chlada -  všichni hráči podali zodpovědný a obětavý výkon a výhru si zasloužili, určitě to bylo podpořené výborným výkonem gólmana V. Saifra. Chci také poděkovat divákům a zvlášť Fan Klubu za neutuchající a hlasitou podporu, která klukům pomohla dotáhnout utkání do vítězného konce.

 

 

HC Hlinsko Horses vs. HC Slovan M.Třebová
skóre:
3 : 1
třetiny:
2:1 0:0, 1:0
branky domácí:
7. Hudec T. (Homola,Cejpek) 19. Bříza (Homola,Cejpek) 60. Bříza (Beneš)
branky hosté:
7. Marek (Čikl, Hroch)
sestava domácí:
Saifr (Kekula) - Beneš, Fink, Hudec, Brázda, Lenoch, Havel, Hron, Brožek, Cejpek, Bříza, Homola, Matýs, Chvojka, Pelán, Zdražil,Králíček,Kulhánek, Hamák
sestava hosté:
Peksa (Vydržel) - Kudrna, Janků, Cach, Vysloužil, Marek, Vaňous, Krč, Faltus, Jurča, Berčák, Čikl, Fibrich, Hroch
rozhodčí:
Vrba, Padevět. Pošvář

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4