Vezeme všechny body z Litomyšle

26.10.2022

L i t o m y š l - ve středečním utkání jsme soupeři oplatili prohru z prvního vzájemného utkání stejným poměrem branek. Hlinečtí Koně podali herně zodpovědný a obětavý výkon, který vedl k důležitému zisku všech bodů do tabulky.

Horses byli od úvodu utkání aktivnějším týmem a v případě využití gólových situací nikdo by se nemohl divit, kdyby vedli o tři branky. V aktivní hře však pokračovali  a gólmana Litomyšle zaměstnali řadu střel. Do vedení se dostali po akci R.Chvojky, který vymíchal obránce před Dostálem a předložil jasnou šanci dobře postavenému O. Karáskovi, který ji bez problémů proměnil 0:1. V 15 minutě projel středním pásmem M. Nepokoj a pálil z vrcholu kruhů, ale  střela nebyla dostatečně přesná.  Domácí se pokoušeli o dobytí hlinecké branky spíše individuálně, šance A. Půlpána a F. Stoklasy v  15 a 16 minutě však bezpečně kryl Vl. Saifr. První třetina proběhla plně v režii hostí.

Vstup do druhé části  se Horses opět povedl již po 20 vteřinách střela M. Kišše rozezněla tyč Dostálovy branky. Ve 22 minutě neproměnil šanci po závaru v brankovišti T.Bříza. Ve 23 minutě první oslabení, ve kterém Vl. Saifr řešil dva pokusy o vyrovnání. Nicméně od 25 minuty Litomyšl zlepšila přístup k utkání a vytvářela si v průběhu cca 9 minut střelecké příložitosti. Vyrovnávací branka padla po chybě v odehrání kotouče za brankou, po závaru před brankou se k odraženému kotouči dostal D.Barkóci a vyrovnal stav na 1:1. Hlinečtí si však vzali vedení zpět tři vteřiny před koncem druhé třetiny po diagonální přihrávce M. Kišše na volného M. Machače, který si sjel do kruhů a přesnou střelou pod vyrážečku překonal jinak velice dobře chytajícího M.Dostála 1:2.

Úvod záverečné třetiny přinesl oboustranné vyloučení ve 44 minutě a  tvrdá střela  A.Jonáše od modré čáry ve 45 minutě skončila pod horní tyčí hlinecké branky zřejmě po odražení od hole našeho hráče 2:2. Hosté opět zabrali, střelu M. Kišše domácí gólman ještě kryl ale další akci již nedokázal zabránit po přihrávce T.Cejpka se prosadil v brankovišti J. Jílek 2:3. Domácí bojovali o vyrovnání, ale proti byl Vl. Saifr a vychytal šanci Barkóciho. Přitvrdilo se domácí se snažili vyprovokovat soupeře k bitce, což rozhodčí posoudil s velkým přehledem a nevylučoval. V 53.minutě opět pálil Jonáš a na druhé straně stejně M.Nepokoj. Blížil se konec utkání a musela nastoupit obětavost, kterou předvedl M.Machač, když se neváhal vrhnout proti protihráči v šanci a skokěm vypíchnout kotouč za modrou čáru. 58 minuta a domácí střelou orazítkovali tyč. Do šance se však dostal také T.Bříza. Domácím nezbylo než zkusit power-play v níž se v pásmu nedokázali prosadit a pět vteřina před koncem přihrál D.Brožek kotouč do brejku J. Jílkovi, který pojistil konečnou výhru brankou na 2:4.

HC Litomyšl vs. HC Hlinsko Horses
skóre:
2 : 4
třetiny:
0:1, 1:1, 1:2
branky domácí:
37. Barkóci (Dostál, Vomočil), 45. Jonáš (Ondráček)
branky hosté:
13. Karásek (Chvojka), 40. Machač (Kišš), 47. Jílek (Cejpek), 60. Jílek
sestava domácí:
M. Dostál (M. Horáček) — J. Myška, M. Bažant, Š. Voříšek, R. Ondráček, J. Zahradník, A. Jonáš, J. Škvor — Š. Švec, M. Jankovský, M. Edl, F. Stoklasa, A. Půlpán, D. Barkóci, J. Dostál, V. Cink, F. Vomočil
sestava hosté:
V. Saifr (P. Sodomka) — T. Hudec, P. Fink, M. Nepokoj, M. Machač, P. Beneš, J.Bouška — D. Králíček, R. Chvojka, T. Grygar, O. Karásek, T. Cejpek, D. Brožek, M. Kišš, T. Bříza, J. Jílek
rozhodčí:
Jiří Veselý — Adam Najman, Martin Kalus

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4