V derby zvítězilo Hlinsko v prodloužení po obratu ve 3 třetině.

21.10.2021

C h r u d i m -   hlinečtí  Koně dokázali v derby vyrovnat během 3 minut tříbrankový rozdíl a udeřit v prodloužení. Hattrick Dana Homoly a bratři Tomáš a Adam Břízovi poprvé spolu za A tým.

K utkání za prvním týmem tabulky odjížděli hlinečtí s odhodláním poprat se po předchozích dvou utkáních o co nejlepší výsledek. V utkání nám opět pomohli junioři D. Matýs a Adam Bříza, který si tak mohl poprvé zahrát mistrák se starším bratrem Tomášem a v utkání oba podali zodpovědný výkon.

První třetina přinesla rychlý hokej z obou stran i vyrovnaný počet zásahu obou brankařů jak Amenta v Chrudimské brance tak i Saifra v brance Horses.První šanci měl R.Chvojka s A.Břízou, pak kontroval tvrdou střelou Novotný. V utkání se ujali vedení domácí v 10 minutě po brejku Karáska 1:0. O dvě minuty později vyrovnal D.Homola po pěkném založení Matýse a T.Břízy 1:1. V druhé části  měli hlinečtí mnohem více šancí dát gól než soupeř, ale ten dokázal hrubky v obranné činnosti  potrestat a navíc gólem ve 40 minutě poslat soupeře do kabin s tříbrankovým rozdílem 4:1. V závěrečné třetině se domácí do útoku nehnali a chtěli udržet brakový rozdíl. Hlinsko mělo ve 48 minutě přesilovku, kterou nedokázalo využít a domácí při ní ještě zavařili před brankou Saifra. Ten samý problém měli i domácí a nevyužili početní převahu ve 53 minutě. Následně Koně ožili a hlavní vzpruhu ve vývoji utkání  přinesla branka T. Břízy v 56. minutě 4:2. Po necelé minutě zaúřadoval D.Homola, kterého do sóla poslal přesnou kolmicí P. Beneš a ten blafákem vymíchal Amenta a kontaktní gól byl na světe 4:3. S domácím týmem to zamávalo, hlinečtí ucítili šanci a ta přišla v další minutě, v 58 minutě zaúřadoval opět D.Homola zakončil svůj hattrick vyrovnávací brankou 4:4. Domácí se snažili strhnout v posledních dvou minutách výhru na svoji stranu, ale obětavě hrající hosté se již nenechali zatlačit do hluboké defenzívy.  Utkání tak dospělo do prodloužení. V něm byli úspěsní hosté, když se ke kotouči dostal T. Hudec a objel protihráče do obranného pásma. Tam nezachytil jeho rychlý pohyb domácí obránce a nakonec ani jeho skákavou střelu k tyči  Ament a bylo rozhodnuto 4:5. 

 

 

HC Chrudim vs. HC Hlinsko Horses
skóre:
4 : 5 PP
třetiny:
1:1 3:0 0:3 0:1
branky domácí:
10.Karásek(Koreček), 24.Budinský (Novák) 35.Plch (Novák) 40. Hykl (Dobiáš)
branky hosté:
12. Homola (Bříza T., Hudec) 56. Bříza (Homola) 57. Homola ( Beneš, Kulhánek) 58. Homola (Bříza, Beneš), 62 Hudec
sestava domácí:
Ament - Hybeš, Urban, Pilař, Hejl, Budinský, Pejzl, Novotný, Prýl, Karásek, Koreček, Haltuch, Hrdlička, Dobiáš, Novák, Polák Jan, Cvrček, Polák Jiří, Kišš, Hykl, Plch
sestava hosté:
Saifr - Beneš, Fink, Brázda, Lenoch Š.,Bouška, Hudec,Chvojka, Kulhánek, Brožek, Pavlata, Bříza Adam, Bříza Tomáš, Zdražil,Králíček, Homola, Matýs, Hamák

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4