Z Chotěboře vezeme výhru

7.9.2022

C h o t ě b o ř - příprava Horses pokračuje a také ve třetím přípravném utkání hlinečtí hráči dokázali zvítězit. Tentokrát na ledě soupeře který hraje 1. ligu kraje Vysočina. Tradiční blízký soupeř, který má svoji  kvalitu a bude chtít hrát o přední místa v tabulce. Nový kouč z Havl. Brodu, zkušený R. Cachnín,  přivedl do týmu i posily z Brodské Kotliny.

Utkání začali hlinečtí velice dobře již po 17 vteřinách se ujali vedení po přesně načasované přihrávce T.Břízy na O. Karáska , který svůj rychlý brejk s přehledem proměnil. Domácí zvýšili aktivitu a měli dobrý pohyb což vyústilo ve vyrovnávací branku Laciny v 17. minutě. Druhá část měla podobný obraz hry  Hlinsko v úvodu zvýšilo rozdíl na 1:2 po průniku M. Havla s T. Břízou, který se dobře zorientoval v brankovišti a dostal kotouč za záda domácího Rulfa 1:2. Další příležitosti hostí se nerodily lehce domácí dobře napadali a dokázali si vytvořit šance, ty však likvidoval pozorný a jistý P. Sodomka. Závěr třetiny přinesl kuriózní branku, kdy domácí 6 vteřin před koncem v přesilovce odvolali brankáře a chtěli zkusit přečíslení 6 na 4. Nicméně buly vyhrál hlinecký P.Štěpánek a obránce A.Brázda neváhal okamžitě vypálit kotouč na branku domácích a 3 vteřiny před koncem tak šli hosté do dvoubrankového vedení 1:3. Třetí třetinu začali domácí velice aktivně a podařilo se jim snížit ve 47 minutě po brance Hospodky 2:3 a snaha o vyrovnání byla enormní a místy měli více ze hry. Horses však dokázali využít šanci v přečíslení kdy M. Havel přesnou střelou s pravého kruhu zvýšil na 2:4. Výhru hostí zpečetil brankou v poslední minutě A.Bříza po chybě domácícho obránce na modré a rychlé reakcí J.Jílka, který tak dokázal připravit gólovu situaci  - 2:5.

Nejlepším hráčem týmu HC Hlinsko byl vyhlášen gólman Petr Sodomka

K utkání:

Pavel  Rohlík trenér HC Hlinsko:

V utkání nastoupilo několik hráčů, kteří se vinou zranění, nemoci a pracovních povinností nemohli zúčastnit posledních tréninkových jednotek a někteří ani turnaje minulý víkend. 
Na naši hře to bylo znát zejména v obranné fázi, kdy jsme pod tlakem soupeře nebyli kompaktní. 
Pozitivem v utkání byla dobrá produktivita, výborný přístup všech hráčů a nadstandardní výkon brankaře Sodomky. 
 

Richard Cachnín – trenér HC Chotěboř : „Dnes jsme prohráli zápas, ale myslím si, že jsme nepropadli herně, ale soupeř dokázal využít z minima maximum. Ve třetím zápase po sobě je naší největší slabinou zakončení gólových příležitostí a důraz v před brankovém prostoru. Hlavně apeluji na útočníky, aby v zakončení byli klidnější. Věřím, že se to do mistrovských zápasů rapidně zlepší.“

Chotěboř vs. HC Hlinsko Horses
skóre:
2 : 5
třetiny:
1:1, 0:2, 1:2
branky domácí:
17. Lacina (Svoboda) 47. Hospodka Jakub ( Ludvík Jar.)
branky hosté:
1. Karásek (Bříza T.) 22. Bříza T. (Havel) 40. Brázda ( Štěpánek) 47. Havel (Bříza T.) 59. Bříza A. ( Jílek)
sestava domácí:
Rulf (30:00 Pešek) – Pecen – Lacina, Kříž – Pejchal, Ludvík Jakub – Ludvík Jaroslav, Musílek, Ludvík Tomáš – Vlček – Kadleček, Mašek – Svoboda – Němec, Křišťan – Hospodka Jan – Hospodka Jakub
sestava hosté:
Sodomka (Vlk) - Nepokoj "C", Machač, Poskočil, Brázda,Lenoch, Bouška - Karásek,Bříza T., Štěpánek, Havel, Chvojka, Zdražil, Brožek, Jílek, Bříza A.
rozhodčí:
Vepřovský, Souček, Křivohlavý

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4