V power play Kouhouti potvrdili zisk všech bodů.

4.11.2022

H l i n s k o -  v dohrávce sehráli Horses utkání s lídrem tabulky. Šnůra zranění a nemocí nebere v týmu domácích konce, v kompletní sestavě  sehráli jen první utkání sezóny. Oceňujeme, že nám vedení České Třebové vyšllo vstříc a  umožnilo utkání sehrát v náhradním termínu netradičně dnes v pátek. 

Hosté se ujali vedení po 20 vteřinách hry po chybě v rozehrávce domácích se rychlou kombinací Augustina a Pavlovského dostal k prudké střele Ostřanský 0:1. Hlinečtí vyrovnali stav na 1:1 v první přesilové hře. M. Nepokoj přesně nabil na teč O. Karáskovi a tečovaný kotouč skončil nad ramenem Amenta v brance hostí 1:1. Hra se vyrovnala a přelévala z jedné strany na druhou. V desáté minutě  šli Kohouti opět do vedení, před brankou Vlka přihrál Fúzik ideálně Pláškovi, který pohodlně zakončil do odkryté části branky 1:2. Horses bojovali o vyrovnání, k němu bylo blízko již ve 14 minutě po střelách J. Jílka a následně také O. Karáska. Tlak domácích zastavilo vyloučení na domácí straně v 16 minutě pykal D.Brožek. Nicméně v oslabení vystihl O. Karásek rozehrávku mezi obránci třebovských a jeho rychlý brejk dokázal skvěle proměnit 2:2.

Ve druhé části se hrál opět vyrovnaný hokej. Domácí bohužel po faulech ve 26 a 27 minutě dali možnost soupeři přesilovky 5 na 3 a toho soupeř rychle využil a opět strhl vedení na svou stranu po brance Augustina 2:3. V pokračující přesilové hře soupeře se přes střední pásmo prokličkoval M. Nepokoj a nechytatelnou ránou po ledě překonal Amenta a opět bylo skóre vyrovnáno 3:3. Horses nevyužili přesilovou hru ve 33 minutě střelou od modré pálil P. Beneš . Dvě minuty před koncem druhé části prověřil pozornost Amenta střelou pod horní tyč M. Machač, ale kotouč gólman hostí ukryl do své lapačky.

I ve třetí třetině se hlinečtí byli vyrovnaným soupeřem a bylo zřejmé, že o výsledku utkání bude rozhodovat jediná branka. Tu se podařilo vstřelit soupeři. Ve 45 minutě se z těžkého úhlu přesně k levé tyči trefil J. Fúzik 3:4. Domácí nevyužili dvě přesilové hry ve 46 a 50 minutě, soupeř dokázal eliminovat všechny pokusy domácích střelců.  V 59. minutě nezbylo než se pokusil v power-play vyrovnat. Šeštici domácích se dařilo držet hosty v pásmu, ale ti pozorně bránili a 21 vteřin před koncem utkání ujel podél mantinelu Ostřanský, který gólem do prázdné branky rozhodl o výhře hostí.

Velké díky patří fanouškům, kteří opět ve slušné návštěvě na netradiční hokejový den podpořili hlinecké hokejisty a rovněž FanKlubu HC Hlinsko za skvělou podporu.

Hlasy po utkání:

trenér P.Rohlík :,, Byli jsme si vědomi útočné síly soupeře. Hráčům jsme pustili video z Chrudimi, která dokázala Kohouty v úterý porazit 1-0. Naším cílem bylo pohlídat zejména první útok s Vojtou Augustinem a Matějem Pavlovským. Bohužel po naší lehkovážné chybě nám tento útok vstřelil branku hned v 1. minutě utkání. Paradoxně nás tato branka zmobilizovala a naši hráči pracovali velmi zodpovědně hlavně v obranné části. Ve třetí třetině jsme inkasovali velmi lacinou branku na 4-3. Ta rozhodla o osudu vyrovnaného utkání. 

Pozitivem je, že se kluci přesvědčili, že když budou dodržovat stanovené taktické věci v organizaci hry, mohou hrát vyrovnané utkání i s top týmem ,j akým Kohouti bezesporu jsou.'

 

HC Hlinsko Horses vs. HC Kohouti Č. Třebová
skóre:
3 : 5
třetiny:
2:2, 1:1, 0:2 vyloučení 5/4 počet diváků 151
branky domácí:
7. Karásek (Nepokoj, Machač), 17. Karásek, 30. Nepokoj
branky hosté:
1. Ostřanský (Augustin, Pavlovský), 10. Plášek (Fúzik, Korhoň), 28. Augustin (Semorád, Pavlovský), 46. Fúzik (Plášek, Hradil), 60. Ostřanský (Pažourek)
sestava domácí:
T. Vlk (P. Sodomka) — T. Hudec, P. Fink, M. Machač, P. Beneš, M. Nepokoj — D. Králíček, J. Bouška, T. Grygar, O. Karásek, D. Brožek, J. Hron, M. Kišš, J. Jílek, P. Štěpánek, R. Chvojka, T. Cejpek
sestava hosté:
F. Ament (M. Kraus) — V. Daněk, Z. Hradil, K. Pažourek, D. Král, P. Jemelka — M. Ostřanský, L. Korhoň, M. Pavlovský, T. Prachař, V. Augustin, J. Fúzik, J. Stolín, J. Čada, J. Semorád, K. Plášek
rozhodčí:
Petr Rulíček — Patrik Landsmann, Aleš Švejda

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4