Pět branek do sítě Náchoda ve druhé třetině rozhodlo.

27.11.2022

H l i n s k o -  zlepšený výkon ve druhé třetině znamenal třetí výhru v řadě. Střeleckou formu  vyjádřil brankově Martin Nepokoj a zaznamenal první hattrick za Horses.

Již po 24 vteřinách hry byl v brejku na náchodskou branku podražen O. Karásek a Horses měli výhodu přesilové hry. Hosté ji dokázali ubránit, nicméně se prakticky nemohli dostat více než 4 minuty ze svého obranného pásma. A nevyužili  přesilovou hru v 5 minutě. Skóre se měnilo  v 7 minutě, kdy T. Cejpek projel přes dva hráče do pásma a jeho přihrávku J. Jílek zužitkoval pěkným blafákem 1:0. V 10 minutě se náchodští dostali do dvou brankových příležitostí, ale proti byl T.Vlk, zejména střelu Subbotina pokryl beskurychlou lapačkou. Domácí kontrovali sólem T.Hudce, ale finální zakončení nebylo přesné. Ani další šance a byla jich řada neměly potřebnou přesnost. Toho využil soupeř v 19 minutě v přečíslení dva na jednoho vyrovnal stav na 1:1 Škoda po asistenci Matouše. Neefektivní hru v první třetině řešil trenér změnami v sestavě a efekt přišel rychle. Střela M. Machače v 25 minutě se již kutálela za brankovou čáru ale nedopadlo to. Další příležitost si našel M. Nepokoj, který se proháčkoval přes střední pásmo až za modrou čáru a parádní střelou do pravého horního růžku vymetl pavouky Novotného branky 2:1. Hosté si ani nevydechli a z další akce se domácí radovali potřetí P. Štěpánek zametl  odražený kotouč od betonů  Novotného a zvýšil na 3:1. Hosté neunesli nepříznivý stav a dvakrát v těsném odstupu faulovali. Přesilovou hru domácí dokázali využit, když kombinaci  s T.Cejpkem a M. Machačem pohotovou bombou zakončil N. Nepokoj 4:1. O dvě minuty později využil přihrávku J. Hrona po rychlém průniku P. Štěpánek, který prvním pokusem neproměnil, ale odražený kotouč od betonů Novotného stihl dorazit do branky z bekhendové otočky 5:1. Brankové hody domácích pokračovaly šestou branku v rychlém sledu ve 36  minutě zvýšil po akci s T. Cejpkem  na 6:1 O. Karásek. 

Do třetí části oba celky vyměnily v brankách gólmany na straně domácích nastoupil P. Sodomka a na straně hostí  Š.Kouba.  Ve 44 minutě opět zaúřadovala domácí první pětka, do pásma zavezl kotouč T.Cejpek a na branku pálil O. Karásek, střela se odrazila za branku hostí, ale rychlý útočník se dostal ke kotouči znovu a přihrál, přesně na najetého T. Prachaře, který pohotově pálil do odkryté části branky 7:1.  Převahu domácích zastavila dvě oslabení v 53 a 54 minutě. P. Sodomka lapil velkou šanci  Matouše . Chvili později při signalizaci po faulu L. Poskočila hosté snížili na  7:2 brankou Škody.  V 56 minutě domácí zvýšili stav na 8:2  T. Prachař v brejku přesnou žabkou  na M. Nepokoje překonal hokejku obráce  M. Nepokoj pohotovou střelou dokonal svůj hattrick. Domácí polevili v pozornosti a v 57 minutě snížil na 8:3 Vondřejc, to však již nic neměnilo na vysoké výhře domácího celku.

Hlasy po utkání:

,P. Rohlík trenér - , První třetina byla z naší strany hodně vlažná. Po domluvě a zredukováni sestavy na 3 pětky jsme ve 2. třetině hráli podle našich představ a utkání rozhodli. Do 3. třetiny jsme šli s cílem změnit rytmus hry a hrát ze zabezpečené obrany. Máme plný počet 9 bodů. Kluci zaslouží pochvalu.”

R.Chlada - v letošní sezóně sehrál svoje poslední utkání za náš tým Tomáš Cejpek, který se až do konce sezóny musí věnovat služebním povinnostem. Chci mu tímto  poděkovat za jeho přínos týmu a věřím, že se v té další opět připojí k týmu.

 

HC Hlinsko Horses vs. HC Náchod
skóre:
8 : 3
třetiny:
1:1, 5:0, 2:2
branky domácí:
7. Jílek (Cejpek), 28. Nepokoj (Machač, Štěpánek), 28. Štěpánek (Jílek, Beneš), 32. Nepokoj (Machač, Cejpek), 34. Štěpánek (Hron, Beneš), 35. Karásek (Cejpek), 44. Prachař (Karásek), 56. Nepokoj (Prac
branky hosté:
19. Škoda (Matouš, Havrda), 55. Škoda (Vondřejc, Havrda), 57. Vondřejc (Lelek)
sestava domácí:
T. Vlk, 40.P. Sodomka — J. Hamák, J. Bouška, T. Hudec, P. Fink, M. Nepokoj, M. Machač, P. Beneš, L. Poskočil — D. Králíček, M. Zdražil, R. Chvojka, O. Karásek, T. Cejpek, D. Brožek, J. Hron, T. Prachař, J. Jílek, P. Štěpánek
sestava hosté:
Š. Kouba, 40- J. Novotný — M. Suk, V. Vytlačil, J. Štěpán, P. Škoda, D. Novák, J. Lelek, F. Řehák — R. Bořuta, V. Vondřejc, V. Kubasa, N. Verevochkin, D. Matouš, T. Láska, P. Zeman, F. Havrda, A. Subbotin, M. Škoda, M. Červíček
rozhodčí:
David Kolář — Lukáš Matějka, Martin Kalus

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4