O výhře v Náchodě rozhodlo prodloužení.

16.12.2022

N á c h o d - v předehrávce posledního kola před vánočními svátky zajížděli Horses ve sněhové nepohodě až k polským hranicím do Náchoda.

Utkání začalo ze strany hlineckých velice aktivně, do 12 minuty se hrálo prakticky na jednu branku. Ve 13 minutě nevyužil brejk přes celé kluziště Štěpánek. Hosté ve snaze aktivního hokeje faulovali a v 15 a 17 minutě čelili dvěma přesilovkám domácích, ve kterých sice nepadla branka, ale domácí se dostali do hry. Na konci třetiny bohužel nevyužili Horses přesilovou hru. Druhou část naopak začali aktivněji domácí a dosažená branka Verevochkinem ve 23 minutě jim nalila další síly 1:0. Ve 26 minutě neobsazený Zeman vypálil bez přípravy po vyhrané buly a hosté lovili kotouč z branky podruhé 2:0. Hlineckým se nedařilo i přes řadu příležitostí skórovat, nepodařilo se to ani O. Karáskovi s přímém brejku od červené čáry ve 27. minutě. Nepomohla ani přesilová hra ve 30 minutě, většina pokusů mířila na domácího gólmana Kouba tak, že neměl problém si s nimi poradit. Na hole hostí se z takého vývoje vkrádala nervozita a nepřesnosti, ke změně herního projevu nepomáhaly ani změny v sestavě. Toho využil ve 37 minutě Maršík, který pláchl po levém křídle a nebráněn neměl problém skórovat 3:0. Do třetí části tým nastoupil s cílem zvrátit nepříznivý stav a vytvořili  si silný  tlak na branku Kouby. řesilovou hru si ještě nevyužili, ale ve 47 minutě snížil na 1:3 P.Štěpánek po střele T.Hudce. O minutu později snížil na 3:2 M. Nepokoj, který se prokličkoval a nekompromisně zakončil. V 50 minutě pykal za faul J. Hamák, ale hosté oslabení nepustili domácí do vážnější příležitosti. O vyrovnávací branku v 54 minutě se postaral M. Kišš po asistenci O. Karáska a M. Nepokoje 3:3. Domácí se snažili o zvrat a hosté o výhru v základní části. V závěru třetiny tak byly šance na obou stranách. Rozhodnutí přineslo až prodloužení ve kterém se podruhé prosadil M. Nepokoj, který po kříle projel s obráncem na zádech až před domácí branku a v pádu prostřelil Koubu po čtvrté 3:4. Těžce vybojovaná výhra po obratu z nepříznivého stavu má svoji váhu, nicméně je potřeba zapracovat na tom, aby výkon, který podali hlinečtí v závěru byl vidět od začátku utkání. 

Ohlasy po utkání:

P. Rohlík :,, Po delší době jsme měli výborný začátek utkání. Byl tam pohyb, rychlé přihrávky, agresivita, vzájemná podpora. Jediné co tomu chybělo bylo využití šancí. To vše však skončilo po první nevyužité přesilové hře v polovině první třetiny. Najednou jsme vypli a hra byla plná nepřesností a chaosu. To se ještě prohloubilo ve druhé třetině, kdy jsme 3 x inkasovali. Hráči byli psychicky hodně dole. O přestávce jsme s kolegy trenéry byli po celou dobu s hráči v kabině. Nebylo to, ale o křiku. Naopak. Řekli jsme hráčům, že jim věříme a známe jejich potenciál. Také jsme jim připomněli, že každý tým si v sezóně projde těžším obdobím, kdy se ne vše daří.  Dali jsme jim vizi, že bez ohledu na nepříznivý stav, vstoupíme do třetí třetiny jako by se jednalo o nové utkání, chceme soupeře dostat pod tlak a vyhrát toto ,,nové utkání' co nejvyšším rozdílem. Myslím, že se hráči uvolnili a po výborném týmovém výkonu vstřelili 3 branky a utkání dovedli do prodloužení, kde rozhodli o své výhře. 
 
Hráči zaslouží poděkování, jak se zvedli a dokázali si, že mají vítězný charakter. '
 

HC Náchod vs. HC Hlinsko Horses
skóre:
3 : 4 PP
třetiny:
0:0, 3:0, 0:3, 0:1
branky domácí:
23. Verevochkin (Láska), 26. Zeman (Vondřejc), 33. Maršík (Sklenář)
branky hosté:
47. Štěpánek (Hudec), 48. Nepokoj (Machač, Kišš), 54. Kišš (Karásek, Nepokoj), 63. Nepokoj (Kišš)
sestava domácí:
J. Novotný (Š. Kouba) — M. Suk, P. Sklenář, J. Štěpán, J. Lelek, P. Škoda, D. Novák — T. Hynek, M. Červíček, V. Vondřejc, V. Kubasa, N. Verevochkin, T. Láska, V. Maršík, P. Zeman
sestava hosté:
P. Sodomka — T. Hudec, P. Fink, M. Nepokoj, M. Machač, J. Hamák, P. Beneš — A. Brázda, J. Bouška, O. Karásek, P. Kubal, J. Hron, M. Kišš, T. Prachař, P. Štěpánek
rozhodčí:
Jakub Figer — Filip Šesták, Aleš Roischel

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4