Horses spustili brankostroj ve 3 třetině

13.2.2023

H l i n s k o -  v pohárové části soutěže domácí navázali na dobré výkony v osmifinálové sérii a v duelu s Orly se prosadili zejména ve 3 třetině. V brance podal spolehlivý výkon Tomáš Vlk a hattrickem se blýskl Marek Kišš.

 

Horses začali utkání s Orly aktivně již v první minutě se brejkem uvolnil O. Karásek a ve 3 minutě by ve velké šanci T. Hudec, gólman Orlů P. Řoutil však se štěstím kryl obě šance. Přestože domácí hráli aktivně vedení se ujal soupeř ve 4 minutě , ale to bylo v tomto utkání naposledy 0:1  Gildain (Macháček). V přesilové hře ve 12 minutě se po střele M.Machače nejlépe zorientoval před brankou O. Karásek a vyrovnal 1:1. Ve 13 minutě mohl zvýšil M. Kišš, ale jeho střelu ukryl Řoutil do lapačky. V 16 minutě pokryl několik střel a tečí v předbrankovém prostoru T.Vlk a podržel tým a na dlouhé minuty zamkl svoji branku.

Ve druhé třetině zvýšil vedení na 2:1 T. Hudec, který si sjel z modré čáry před branku po akci M. Machače  a P. Kubala. Horses měli příležitost dvou přesilových her, ale  soupeře nepřekvapili, chyběl nějaký překvapivý moment či střela. Orli mohli vyrovnat ve 34 minutě, ale T. Vlk i přes klubko hráčů před ním dokázal pokrýt tvrdou střelu Šlezingra od modré. Nedáš dostaneš, to platilo téměř vzápětí. Po skvělém forčekingu P. Štěpánka , který vybojoval kotouč ve 34 minutě na zadním mantinelu a jeho přihrávce na najetého T. Prachaře neměl zkušený centr  problém zavěsit a zvýšil tak na  3:1.

Ve třetí části hosté otevřeli hru, chtěli vývoj utkání zvrátit, ale jejich mezer v obranné činnosti dokázali Horses využít. Ve 42 minutě zvýšil na 4:1 M. Kišš pohotovou střelou po přesné přihrávce P. Kubala.  Ve 43 minutě podraže v brejku P. Štěpánek. O chvíli později vyloučen domácí P. Kubal, ale netrvalo dlouho a faul si vynutil rychlým postupem ve středním pásmu M. Zdražil a oba týmy hrály ve čtyřech. 44 minuta a za hákování pyká Švub. Jen co se na ledovou plochu vrátil P. Kubal vytvořil šanci pro M. Kišše, který střelu k tyči zvýšil na 5:1. Hosté snížili v 50 minutě brankou Tomeše 5:2, ale za dvacet vteřin po vhazování se dostal do přečíslení J. Hron a žabkou přes hůl obránce přhrál přesně na střelu M. Nepokojovi 6:2. V 53 minutě domácí bránili přesilovku Orlů, nicméně T. Prachař šikovně přihrál P. Štěpánkovi, který si věděl rady a zvýšil na 7:2. V otevřené hře hosté ještě dokázali snížit v 55 minutě, když Vogel přesnou přihrávkou našel v levém kruhu Kačerovského, který střelou bez přípravy snížil na 7:3. Poslední slovo však měli opět domácí, když v 59 minutě zamkli hosty v jejich obranném pásmu a po ose M. Machač, P. Kubal zakončil jejich souhru střelou k tyči M. Kišš 8:3.

Hlasy po utkání: 

P. Rohlík trenér Horses : "Chtěli jsme navázat na kvalitní výkony ze série s Kohouty. To si myslím, že kluci splnili a zaslouženě nepříjemného soupeře porazili. Bylo k vidění několik velmi hezkých útočných akcí, které končily vstřelenou brankou. Tuto část soutěže chceme důstojně zvládnout a poprat se o co nejlepší výsledek.”  

 

HC Hlinsko Horses vs. HC Orli Lanškroun
skóre:
8 : 3
třetiny:
1:1, 2:0, 5:2
branky domácí:
12. Karásek (Machač, Kišš), 25. Hudec (Kubal), 34. Prachař (Štěpánek), 42. Kišš (Kubal, Karásek), 45. Kišš (Nepokoj), 50. Nepokoj (Hron), 55. Štěpánek (Prachař), 59. Kišš (Kubal, Machač)
branky hosté:
4. Gildain (Macháček), 50. Tomeš (Pejcha), 55. Kačerovský (Vogel)
sestava domácí:
T. Vlk (P. Sodomka) — Š. Lenoch, T. Hudec, P. Fink, M. Nepokoj, M. Machač, P. Beneš — J. Bouška, M. Zdražil, O. Karásek, P. Kubal, J. Hron, M. Kišš, T. Prachař, J. Jílek, P. Štěpánek
sestava hosté:
P. Řoutil (K. Nimmerrichter) — Š. Mann, D. Šlezingr, A. Zedníček, O. Marek, T. Bureš, T. Pražák, J. Nastoupil, M. Macháček, F. Kužílek — J. Řehák, J. Pejcha, O. Pirkl, V. Švub, T. Faltejsek, T. Dvořák, R. Vogel, T. Tomeš, D. Gildain, D. Kačerovský, M. Šembera
rozhodčí:
Kolář, Javůrek, Kolář vyloučení 3/6

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4