O výhře nad Skláři rozhodli Horses v první třetině.

7.10.2020

H l i n s k o -  úspěšný vstup do utkání rozhodl o výsledku dnešního utkání se Skláři.

Již ve 2 minutě otevřel skóre T. Hudec pohotovou střelou od modré čáry po přihrávce D. Králička 1:0. Horses měli díky rychlé rozehrávce rychlý přesun do pásma hostí a dostávali se do šancí. Další proměnil P. Pelán ve 4 minutě. Rozjezd zbrzdilo vyloučení za hákování T.Břízy při protiútokku hostí. Kopecký po minutě přesilové hry využil tuto výhodu a snížil na 2:1. Hlinečtí zvýšili obrátky a tentokrát hosté faulovali hned dvakrát v 6 minutě, přesilovou hru 5 na 3 domácí využili dokonale, po zámku v pásmu a přihrávkách na jeden dotek zvýšil přesnou střelou nad lapačku Váchy v brance hostí R.Sobotka 3:1. V 11. minutě přišlo další oslabení domácích, ale hosté se k ničemu nedostali. Ve 13 minutě vyslal chytrou přihrávku J. Plachý do brejku na najetého P. Pelána na modré čáře, kterému se napodruhé podařilo dostat kotouč za záda Váchy 4:1. V brance hostí vystřídal Váchu v brance Koubský. Hosté v rychlém protiútoku orazítkovali tyč Sodomkovy branky. 15 minuta a do protiútoku projel D. Homola, který přes obránce přihrál M. Havlovi a ten zvýšil skóre na 5:1. Dominanci domácích v první třetině zvýraznil krásnou střelou bez přípravy bezprostředně po vyhrané buly J. Plachý, když Koubský nestihl ani zdvihnout lapačku 6:1.

V druhé částí se hosté snažili o snížení skóre, již ve 22 minutě musel P. Sodomka, řešit tvrdou střelu Blažka. Také ve 24 minutě měli hosté dvě šance, ale P.Sodomka dokázal tým podržet. 27 minuta a další vyloučení domácích, hosté dokázali využít i tuto šanci  exhlinečákem V. Piskačem 6:2. Branka hosty povzbudila vyrovnali hru. Ve 33 minutě měl možnost zvýšit M. Havel, který vymíchal před brankou gólmana, ale nedokázal přehodit jeho betony. Byl však faulován zezadu Škaredou,  tuto přesilovku domácí dokázali využít T.Bříza  si vyměnil kotouč s P. Benešem, který obkroužil brankou a z úhlu přesnou střelou k levé tyči zvýšil na 7:2. Konec třetiny poznamenalo naše  dvojnásobné vyloučení v 37 minutě,  ve kterém domácí dobře bránili a dvě střely zlikvodoval P. Sodomka. 

Třetí třetina skončila z pohledu skóre také nerozhodně 1:1. Ve 48 minutě R.Chvojka ideálně přihrál J. Plachému, který ukázal své šikovné ruce,  v brankovišti si povodil brankáře a zasunul kotouč podél betonů do prázdné branky 8:2.  V 50. minutě hosté dokázali snížit Blažkem na 8:3, po chybě domácích, kteří zamrzli na modré čáře. V 54 minutě mohl snížit P. Včela, ale P. Sodomka švihem betonu k tyči zachránil jasnou gólovou šanci. V 55 a 56 minutě další dvojnásobné oslabení domácího týmu, které Horses opět zvládli. Další oslabení domácích přišlo v na začátku 59 minuty, ale domácí již nepřipustili změnu stavu při pozorném kontrolování hry.

 

 

HC Hlinsko Horses vs. Světlá nad Sázavou
skóre:
8 : 3
třetiny:
6:1 1:1 1:1
branky domácí:
2. Hudec (Králíček), 4. Pelán (Chvojka, Plachý), 6. Sobotka (Havel, Beneš), 13. Pelán (Plachý), 15. Havel (Homola), 19. Plachý (Chvojka), 34. Beneš (Bříza), 48. Plachý (Chvojka, Beneš)
branky hosté:
5. Kopecký (Dolinský), 29. Piskač (Kořínek), 50. Blažek (Dolinský, Špatenka)
sestava domácí:
P. Sodomka — P. Beneš, R. Sobotka, J. Bouška, L. Poskočil, P. Fink, Š. Lenoch — J. Plachý, R. Chvojka, P. Pelán, M. Havel, T. Hudec, T. Bříza, D. Králíček, D. Homola, J. Hron, M. Zdražil
sestava hosté:
Š.Vácha 13. M.Koubský, — J. Kořínek, J. Svoboda, J. Marek, D. Piskač, M. Škareda — M. Dolinský, M. Kopecký, V. Piskač, P. Blažek, O. Špatenka, J. Egart, O. Kalenský, J. Štros, P. Včela
rozhodčí:
Kolář, Pošvář, Kalus

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4