2 kolo přineslo Horses plný počet bodů a hattrick Tomáše Břízy.

27.9.2023

C h o c e ň -  cílem utkání bylo pro Horses získat první body což se podařilo a soupeři nastříleli devět branek. Spartak však podal bojovný výkon a hnán fanoušky korigoval stav zejména až v poslední destiminutovce.

Od první minuty se hrál rychlý hokej. Ve 2 minutě prověřil Valentu v brance domácích M.Kišš. Z protiútoku zahrozila nejúdernější lajna domácích Prachař- Půlpán a Krejza, ale M. Kraus si se zakončením poradil. V 5. minutě otevřel skóre J. Polák rychlým průnikem po levém křídle a úspěsně zakončil střelou pod vyrážečku 1:0. Odpověď hlineckých na sebe nenechala dlouho čekat v 6 minutě uklidil do brány puk T.Bříza po střele P. Beneše 1:1. V 9 minutě mohl zvýšil po pěkné akci P.Kubala střelou O.Karásek. To se povedlo v 10.minutě, P.Beneš pálil po přihrávce od M.Havla od modré a R.Chvojka stínil v brankovišti tak šikovně, že střela skončila v brance 1:2. Domácí zvýšili důraz a v polovině třetiny a byla naše druhá pětka i třetí pětka pod tlakem, zejména po nebezpečné střele Kalouse. Vývoj hry se podařilo otočit ve 13 minutě po zdařilé akci, kdy se M.Havel zbavil obránce efektním protáhnutím kotouče pod nohama v předbrankovém prostoru a přesně přihrál najetému T.Břízovi, který z první pálil prakticky do odkryté brány 1:3. Hlinečtí se dál tlačili do útoku, ale ze soubojů o kotouč v pásmu domácích dvakrát odešli na trestnou lavici 14 a 17 minuta, zde podržel tým M.Kraus a obětavým skokem a vypíchnutím kotouče takém P.Fink, který zabránil samostatnému nájezdu.

Na začátku druhé části byli domácí aktivní ve 24 minutě snížil J.Krejza po akci s P.Prachařem 2:3. Z protiútoku mohl zvýšil M.Kišš, ale neproměnil. 25 minuta oslabení pykal P.Kubal, ale M.Kraus tři pokusy domácích zlikvidoval. Ve 28 minutě pykali domácí po faulu na P. Beneše, přesilovku hosté využili, zamkli domácí v pásmu J.Oliva kombinoval s M.Havlem a R.Chvojkou gólově zakončil T.Bříza  2:4 a dokončil svůj hattrick. O půl minuty později předvedl svoje kvality M. Kišš po přesně načasované přihrávce M. Nepokoje na modrou čáru, byť proti obránci a obrem Adámkem nalepeným na jeho na zádech dokázal úspěšně zakončit 2:5.  34. minuta 2:5 další přesná přihrávka M. Nepokoje na najetého O. Karáska, který zakočil přesnou těčí do odkryté branky 2:6. Tento vývoj domácí zaskočil a byli pod velkým tlakem Horses.  Ve 36 minutě zvýšil na 2:7 opět M. Kišš po spolupráci s M.Kubalem a M. Machačem a na 2:8 zvýšil R.Chvojka, po střele P.Beneše, kterému předložil kotouč na modrou M.Havel.

Na začátku třetí třetiny  zvýšil na 2:9 tvrdou střelou J. Oliva po asistenci T.Břízy.  Horses polevili v tlaku na branku soupeře. Domácí Spartak se nechtěl s tak vysokým rozdílem smířit a bojoval o příznivější výsledek i za cenu šarvátek a nedovolených zákroků. Ze hry se vytratila kombinace po sérii vyloučení na obou stranách. V posledních deseti minutách však domácí dokázali snížit po brankách J. Krejzy v 52 minutě 3:9. Využití přesilovky Lichtágem v 53 minutě 4:9  a v 59 minutě na příznivější stav pro domácí 5:9 zakončil M.Kalous.Ho

Nejlepším hráčem utkání za tým Horses byl pořadatelem vyhodnocen brankář Mathias Kraus.

Hlasy po utkání: L.Kunz - s výkonem týmu, zejména ve druhé části můžeme být spokojeni, jsem rád za první body. Mrzí mě to, že i když jsme hráče v kabině upozornili, že domácí nesloží zbraně a nechceme již inkasovat, došlo k tomu, že jsme v poslední 10 minutách polevili a zbytečně jsme přišli o lepší skóre, které také rozhoduje v postavení v tabulce. Jde o zodpovědnost v plnění našich cílů v utkání.

 

HC Spartak Choceň vs. HC Hlinsko Horses
skóre:
5 : 9
třetiny:
1:3, 1:5, 3:1
branky domácí:
5. Polák (Novotný), 24. Krejza (Prachař, Knytl), 52. Krejza (Prachař, Knytl), 53. Lichtág, 59. Kalous (Adámek)
branky hosté:
6. Bříza (Beneš), 11. Beneš (Havel), 13. Bříza (Havel, Oliva), 30. Bříza (Chvojka, Havel), 31. Kišš (Machač), 34. Karásek (Nepokoj), 36. Kišš (Kubal, Machač), 38. Chvojka (Beneš), 44. Oliva (Bříza)
sestava domácí:
J. Valenta (R. Bednář) — M. Kalous, M. Novák, M. Pecháček, L. Lipenský, J. Knytl, T. Novotný — L. Kučera, D. Záruba, M. Lichtág, M. Pilař, D. Farkas, J. Svatoš, P. Prachař, J. Krejza, M. Pulpán, M. Adámek, J. Polák
sestava hosté:
M. Kraus (M. Hanák) — J. Oliva, T. Hudec, P. Fink, M. Nepokoj, M. Machač, P. Beneš — M. Zdražil, R. Chvojka, T. Grygar, O. Karásek, P. Kubal, M. Kišš, T. Bříza, M. Havel, J. Jílek, P. Štěpánek

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4