Třetí utkání venku ve Dvoře Králové - výhra v samostatných nájezdech.

1.10.2023

Dvůr Králové nad Labem - utkání s nováčkem soutěže, ve kterém domácí vyrovnali stav na 7:7 ve třetí třetině, nerozhodlo se v prodloužení a až v druhé sérii nájezdů rozhodl o těsné výhře Horses Marek Kišš.

Od první minuty utkání byli hlinečtí aktivnějším týme a dokázali to vyjádřit i střelecky. Již ve druhé minutě po střele Jílka se prosadil v brankovišti M. Zdražil 0:1. Domácí zahrozli až ve 4 minutě, kdy si vynutili tlak na hlineckou první útočnou řadu. Horses však pokračovali v aktivní hře. V 6 minutě si vynutili přesilovku ze které se nic neurodilo, ale v 11. minutě překonla Mráčka v brance domácích střela M. Havla po asistenci s P. Benešem a P. Štěpánkem. Ve 13 minutě vybojoval kotouč u mantinelu P. Štěpánek vrátil na J. Olivu a po následné střele P.Beneše zametl puk do branky R. Chvojka 0:3.  V 15 minutě mohl přidat po brejku branku O.Karásek a hosté nevyužili přesilovou hru v 16 minutě a bohužel v ní inkasovali po brejku Hynka 1:3.

Hostům se dařilo i v druhé části, již ve 23 minutě zvýšil po přihráve M Havlo z rohu kluziště na najetého P.Beneše, který z první pálil do odkryté části branky 1:4. O minut později domácí snížli na stav 2:4 po akci Soukupa. Ve 26 minutě domácí dvakrát faulovali. Hosté početní výhodu pět na tři zužitkovali rychle, kdy po kombinaci O.Karáska a M. Kišše zvýšil na 2:5 P. Kubal. Podařilo se využít vzápětí i přesilovou hru proti čtyřem domácím, kdy M. Havel po přihrávce P. Kubala a R.Chvojky zvýšil na 2:6. Domácí však z další akce rychle snížili střelou přes obránce, když měl M. Hanák zakrytý výhled a střela propadla k tyči 3:6. Hosté však ve 38 minutě odskočili o čtyři branky po akci J. Olivy a střele P.Beneše proklepl kotouč mezi betony domácího gólmana M. Kišš 3:7. Hosté se již viděli v kabině, ale domácí opět z brejku a přesnou střelou z dálky snížili na 4:7 - skóroval Hynek.

V závěrečné části měli navrch domácí, protože hosté nevyužili dvě vyložené šance v úvodu a střelu M. Nepokoje zastavila horní tyč. Domácím podařilo snížit, ve 43 minutě 5:7 Veselý využil přesilovou hru a o minutu později tentýž hráč 6:7 při hře pět na pět. Domácí ucítili šanci a  co se nestalo,  domácí využili i další nabídnutou přesilovku ve 47minutě po brance Hynka 7:7. Utkání nerozhodlo ani pětiminutové prodloužení a na řadu přisly samostatné nájezdy ve kterých domácí již vedli o dvě branky, ale zachránily nás branky M.Kišše a J. Olivy a v další sérii domácí neproměnili a výhře rozhodl další úspěšný nájezd M. Kišše 7:8.

Hlasy po utkání: L. Kunz - luxusní vedení po dvou třetinách jsme si pokazili individuálními chybami a nedodržením taktiky v závěrečné třetině. Na takových chybách musíme zapracovat a příště se jich vyvarovat,  v tomto utkání jsme byli lepším celkem a zbytečně jsme přišli o bod.

 

HC Dvůr Králové vs. HC Hlinsko Horses
skóre:
7 : 8 sn
třetiny:
1:3, 3:4, 3:0, 0:1
branky domácí:
19. Hynek, 24. Soukup (Vognar), 37. Hynek, 40. Hynek (Háze, Veselý), 43. Veselý (Mišinec), 45. Veselý (Háze, Hynek), 47. Hynek (Dudadík, Mišinec)
branky hosté:
2. Zdražil (Jílek), 11. Havel (Beneš), 13. Chvojka (Oliva), 23. Beneš (Havel), 26. Kubal (Karásek, Kišš), 27. Havel (Beneš), 38. Kišš (Oliva, Beneš), rozh. náj. Kišš (TS)
sestava domácí:
A. Mráček ( 27. D. Kozák) — V. Dvořák, J. Branda, F. Furmánek, D. Mišinec, T. Duben, L. Bonaventura, V. Dostál, J. Munzar — V. Háze, D. Březák, J. Dudadík, J. Kudr, T. Hynek, T. Veselý, M. Voděrek, J. Vognar, M. Soukup, J. Rutrle
sestava hosté:
M. Hanák (45. M. Kraus) — J. Oliva, Š. Lenoch, T. Hudec, P. Fink, M. Nepokoj, M. Machač, P. Beneš — M. Zdražil, R. Chvojka, O. Karásek, P. Kubal, M. Kišš, M. Havel, J. Jílek, P. Štěpánek

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4