Hlinsko si v derby s Chrudimí vystřílelo vysokou výhru.

11.10.2023

H l i n s k o -  okresní derby přineslo hlinekým fanouškům radost v podobě kanonády, kterou  předvedli hlinečtí " Koníci". Brankové  hody na ledě si užil především exchrudimský Ondra Karásek a  hlinecký hokejový patriot Radovan Chvojka. 

Od první minuty se hrál rychlý hokej, což jsme soupeře očekávali. Hlinečtí si vytvořili včasným přístupem a aktivitou převahu a již v prvních třech minutách několikrát ohrozili Novotného v brance Chrudimi. Ve 4 minutě pykal za krosček na  chrudimský obránce Linhart, když po brejku M.Havla domácí zamkli hosty v pásmu. Přesilovou hru po střele M.Nepokoje od modré využil v souboji před brankovištěm T.Bříza a otevřel skóre 1:0. Následovala akce P.Štěpánka. Chrudim měla možnost srovnat v 7 minutě, z kruhu vyjel Linhart do volného prostoru v ideální střelecké pozici, ale M. Kraus předvedl spolehlivý zákrok. V 8 minulě se do šance prokličkoval J. Oliva, jeho střelu Novotný stačil krýt, ne však další akci, kdy po chybě chrudimské obrany sehrál pěknou kombinační akci O.Karásek s P.Štěpánkem a M. Kiššem 2:0. Ve 12 minutě domácí v oslabení hosty prakticky k ničemu nepustili.  Jen co M. Kišš opustil trestnou lavici ještě na červené čáře obdržel přesnou přihrávku a tu svoji načasoval na najetého M. Machače, který projel do pásma jako nůž máslem a nekompromisně zakončil 3:0. Hosté mohli korigovat v závěru třetiny, kde se před hlineckou obranu prosmýkl chrudimský útočník a sám před brankou zakončoval. Nebezpečnou situaci zachránil hlinecký gólman.

Také ve druhé části Horses pokračovali v aktivní hře a na chrudimskou branku se valil jedn útok za druhým v pásmu soupeře zavářel soupeři M.Zdražil s T. Hudcem. Ve 24 minutě vypíchl ve středním pásmu kotouč U.Dobiáš ale jeho sólo v brejku opět zmařil M.Kraus. Platilo nedáš dostaneš, rozjetý J. Oliva ve 25 minutě zakončil svoji kličkovanou přesnou střelou pod horní tyč 4:0. Hosté bojovali dál, ale marně osamocený Cimburek před brankou ztroskotal na domácícm gólmanovi. 27 minuta -hosté snížili na 4:1 po střele Hebka, kterému před brankou asistoval Cvrček. Domácím to na aktivitě nubralo a po střele M. Lojka ( nová posila obranných řad) a přihrávce T. Hudce zakončoval na 5:1 P. Kubal. O tři minuty později přečíslil obranou soupeře M.Havel s  P. Benešem a R.Chvojkou, který mohl ještě zvolit přihrávku, ale rozhodl se pro střelu do horního růžku a povedlo se 6:1. Soupeř byl pod tězkou dekou a toho v téže minutě využil po souhře T.Hudce a M. Zdražila najetý P. Kubal, který blafákem vykoupal Novotného v brance 7:1. Hosté se snažili s vývojem utkání něco udělat a přidali na agresivitě, na ledě se výrazně přitvrdilo a přibyly nedovolené zákroky. Soupeř snížil v 39 minutě, když se před brankou prosadil podruhé Hebek 7:2. Po šarvátce v 39 minutě putovali na trestnou lavici J.Jílek a V.Novák.

Ve třetí části přidávali branky už jen Horses. Pěkné rychlé akce se zakončením.V čase 46:50  zakončoval chytrou přihrávku M. Kišše zpoza branky nehlídaný O.Karásek před brankou 8:2 a nastartoval tým k tříbrankové sérii ve dvou minátch.47:30 přečíslení R.Chvojky s T. Břízou a jeho zakončení 9:2.  Čas 48:23 rychlý brejk O.Karáska a jeho hattrick po souhře s J. Olivou a M. Machačem 10:2. V 50 minutě poslal tvrdou střelu na Novotného M. Lojek, ten se štěstím vykryl betonem. V 54 minutě zvýšil na 11:2 R.Chvojka po akci s T.Břízou. 56. minuta a čtvrtá branka dnes nezastavitelného O. Karáska a v 60 minutě dokončil svůj hattrick a  R.Chvojka, který vymetl pravý růžek Novotného svatyně po přihrávce M. Havla 13:2.

Branky domácích.

 5. Bříza (Nepokoj, Beneš), 9. Karásek (Štěpánek, Kišš), 14. Machač (Kišš), 25. Oliva (Hudec), 31. Kubal (Hudec, Lojek), 33. Chvojka (Havel, Beneš), 33. Kubal (Zdražil, Fink), 47. Karásek (Kišš), 48. Bříza (Chvojka), 49. Karásek (Oliva, Machač), 54. Chvojka (Bříza, Nepokoj), 56. Karásek (Kišš, Machač), 60. Chvojka (Havel, Bříza)

Diváci: 198

 

Hlasy po utkání:  L. Kunz hlavní trenér -  Dnes musím kluky za výkon pochválit, protože splnili vše co jsme si v přípravě na utkání a před zápasem v kabině směrem k taktice řekli. Fungovalo to a v zadních řadách nám pomohla  nová zkušená posila v týmu M. Lojek.

 

 

 

HC Hlinsko Horses vs. HC Chrudim
skóre:
13 : 2
třetiny:
3:0, 4:2, 6:0
branky domácí:
5.Bříza (Nepokoj,Beneš) 9.Karásek (Štěpánek,Kišš) 14. Machač (Kišš) 25. Oliva (Hudec), 31.Kubal (Hudec, Lojek), 33.Chvojka (Havel,Beneš) 33.Kubal (Zdražil,Fink)47.Karásek(Kišš)48.Bříza(Chvojka)
branky hosté:
28. Hebek (Cvrček, Polák), 39. Hebek (Pejzl)
sestava domácí:
M. Kraus (M. Peřina) — P. Beneš, M. Machač, M. Nepokoj, P. Fink, J. Oliva, M. Lojek — O. Karásek, A. Bříza, P. Štěpánek, J. Jílek, M. Havel, T. Bříza, M. Kišš, T. Hudec, P. Kubal, R. Chvojka, M. Zdražil
sestava hosté:
L. Novotný (F. Matoušek) — E. Pazdera, M. Felcman, D. Hrdlička, F. Hybeš, D. Pejzl, T. Linhart, L. Budínský — L. Hebek, J. Polák, N. Langr, J. Cimburek, M. Kostka, D. Matýs, J. Turčáni, D. Brožek, D. Cvrček, V. Novák, M. Macas, U. Dobiáš

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4