V utkání s Poličkou rozhodli Horses ve druhé třetině.

29.10.2023

P o l i č k a -  hosté splnili roli favorita utkání,  na dobře bránícího soupeře však nalezli recept až ve druhé třetině.

V první části se hosté rozjížděli pomaleji než obvykle, ve 4 minutě zahrozil průnikem M. Nepokoj. V 8 minutě se do brejku tlačil T.Střecha. V 10 minutě měl blízko k úvodnímu gólu T.Hudec, jehož protečování kotouče projel pod betony L.Víta, ale ten se štěstím dokázal kotouč ukrýt pod lapačku.  Přesilovou hru v 10 minutě hosté nevyužili, ale L.Vít kryl střely M.Nepokoje a P. Finka. Domácí však nepouštěli hosty do vyslovených šancí a ze zabezpečené obrany vyráželi do rychlých protiútoků. V 19 minutě vystihl rozehrávku hostů Malenovský a otevřel skóre 1:0. O chvíli později domácí mohli vést o dvě branky, když ihned po vyhrané buly pálil hráč na kruhu, ale M. Hanák v brance Horses byl pozorný.

Do druhé části hlinečtí přidali na pohybu i důrazu a to se rychle projevilo. Ve 27 minutě  po asistenci M.Zdražila od modré pálil P.Fink, Na jeho přesnou střelu nad lapačku Vít nedosáhl a bylo vyrovnáno 1:1. O minutu později valil na branku domácích další rychlý protiútok, který založil P. Štěpánek a přihrávkou vyslal do pásma M.Havla. Jeho protizvratná klička a přihrávka na najetého M. Machače do druhé vlny znamenala po jeho prudké střele těsné vedení 1:2. Domácí hráli ve 33 minutě po faulu Kunstmülera oslabení, skórovat mohl P.Beneš, ale jeho střelu vytáhl výborný Vít betonem. Čtyři minuty před koncem třetiny odskočili hosté ve vedení o dvě branky po akci P.Štěpánka a kombinaci M.Kišše, který přesně přihrál najetému O.Karáskovi 1:3. Domácí se snažili s nepříznivým vývojem bojovat tvrdou hrou. Za hranou však byl brutální faul Nunváře v rohu hrací plochy na M.Zdražila, kterému způsobil kravané zranění na hlavě a putoval do šaten. V pětiminutové oslabení se však Spartak dokázal ubránit.

Ve třetí části se domácí snažili najít recept na vstřelení kontaktního gólu. To se jim však nepovedlo díky spolehlivému výkonu M.Hanáka ani při dvojnásobné přesilovce ve 43 minutě. Utkání se přelévalo z jedné strany na druhou. Hlinečtí se od 50 minuty již nepouštěli do riskantních akcí , vývoj utkání si pohlídali až do konce utkání.

 

Hlasy po utkání: L.Kunz - splnili jsme náš dnešní cíl zvítězit. V první části jsme však neměli dobrý pohyb a důraz. To hráči splnili ve druhé části a dotáhli utkání do vítězného konce. Soupeř předvedl houževnatý a bojovný výkon podpořený velice dobrými zákroky gólmana.

 

HC Spartak Polička vs. HC Hlinsko Horses
skóre:
1 : 3
třetiny:
1:0, 0:3, 0:0
branky domácí:
19. Malenovský (Slezák)
branky hosté:
27. Fink (Zdražil), 28. Machač (Havel), 35. Karásek (Kišš, Štěpánek)
sestava domácí:
L. Vít (J. Ehrenberger) — J. Máša, O. Nunvář, L. Havlík, O. Beran, M. Kutlvašr, R. Prokopec, P. Elis — J. Vondra, L. Kunstmüller, Z. Šerejch, L. Krajíček, O. Slezák, O. Poul, Š. Malenovský, T. Střecha
sestava hosté:
M. Hanák (M. Kraus) — P. Beneš, M. Machač, M. Nepokoj, P. Fink, J. Oliva, M. Lojek — O. Karásek, A. Bříza, P. Štěpánek, M. Havel, T. Bříza, M. Kišš, T. Hudec, J. Hron, R. Chvojka, M. Zdražil
rozhodčí:
Josef Vrba — Martin Kalus, Pavel Kopecký

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4