V souboji s obhájcem titulu Horses vybojovali všechny body.

1.11.2023

H l i n s k o  - 10. kolo krajské ligy mužů Pa a HK kraje přineslo napínavý souboj na který přišlo téměř dvě stovky fanoušků. V utkání se střelecky dařilo Jiřímu Jílkovi, který zaznamenal hattrick a premérovou branku vstřelil již v první minutě utkání mladší ze sourozenců Břízových, ještě junior - Adam.

Již v první minutě se mohli diváci radovat z branky Adama Břízy, na něhož zapoměla litomyšlská obrana  a jemuž do zcela volného prostoru nahrál bratr Tomáš. Pak stačilo zamířit do levého horního růžku Horáčkovy branky a Horses vedli 1:0.  Ve 4 minutě domácí opět dobývali branku soupeře při přesilové hře, ale tři dobré pokusy Horáček zastavil. Oproti tomu v oslabení za příliš hráčů na ledě v 6 minutě se radoval soupeř na stav 1:1 vyrovnal Bláha. Rychlá hra se přelévala z jedné strany na druhou. V 9 minutě šli do vedení opět domácí, přihrávku T.Hudce přes M. Zdražila zužitkoval prudkou střelou švihem J. Jílek 2:1. Tlak domácích se stupňoval, zvýšil mohl O. Karásek a dobrý pokus měl M. Havel. Z tlaku na branku následně těžil opět sřelecky laděný J. Jílek, který po střele T.Hudce a mele před brankovištěm s M. Zdražilem zametl kotouč do branky soupeře 3:1. Následovalo oslabení domácích kdy pykal M. Machač, ale domácí ubránili. 16 minuta znamenala další branku při využití přesilovky po faulu Barkóciho. Po výměněn kotouče J. Olivy s M. Machačem pálil přesně z těžkého úhlu M. Kišš a jeho střela se i přes zásah gólmana odrazila od tyčky za brankovou čáru 4:1. Závěr třetiny se domácí ubránili při vyloučení J. Jílka.

Začátek druhé části opět patřil domácím P.Fink založil akci přes T.Hudce a v přečíslení a střelou přes obránce se potřetí prosadil J. Jílek střelou k pravé tyči -hattrick 5:1! S vysokým vedením domácích se soupeř nechtěl smířit i při přesilové hře domácích se dokázal prosadit v 25 minutě Jakubec střelou z dálky 5:2. Branka hosty postavila na nohy a výrazně zlepšili pohyb.  Ve 29 minutě proměnil brejk  A.Půlpán po dlouhé přihráce Voříška a rázem to bylo vedení domácích jen o dvě branky 5:3. Domácí kontrovali dobrými šancemi, ale Horáček držel svůj tým. Navíc si domácí při přesilové hře nedali pozor na volného hráče a ve 32 minutě unikl do přečislení Jakubec a proměnil 5:4. Drama začalo.Domácí trenér musel reagovat a vzal si "time" pro své hráče. Připomenutí dodržení taktiky pomohlo zastavit tlak hostí. Ve 33 minutě M. Kraus v brance domácích musel řešit velkou šanci Bažanta a o dvě minuty opět jeho další pokus. Do konce druhé třetiny však domácí sváděli tuhý boj se soupeřem, který se tlačil za vyrovnáním.

Do závěrečné třetiny měli domácí dobrý vstup, ve 44 minutě šance O.Karáska. Na lapačce Horáčka skončila střela J. Olivy. Soupeř však dostal šanci na vyrovnání,při chybě ve střídání zůstali neobsazení dva hráči soupeře. Edl přihrál najetému Dostálovi a ten střelou z mezikruží vyrovnal -  5:5. Horses přidali na bruslení i důrazu a šance přicházely, bylo otázkou času, kdy padne branka. Dvakrát pálil M. Havel, následovala tyč po střele M. Nepokoje.Do vedení se domácí dostali v 54 minutě v přesilové hře po předávce kotouče na modré z hole M. Nepokoje přes J. Olivu se podruhé v utkání prosadil M. Kišš 6:5. V následujících minutách hosté s cílem vyrovnat neváhali přitvrdit a zkoušeli taktiku jak rozhodit rozhodování sudích, trestná lavice nestačila chladnout na obou stranách. Přesilovou hru využil v čase 58:15 po přesné a chytré přihrávce P. Beneše zcela volný T. Bříza a střelou do horného levého růžku zvýšil na 7:5.  Drama vrcholilo, hrálo se 3 na 3 při vyloučených hráčích na obou stranách. Následně přesilová hra hostí, ale do konce zbývala necelá minuta. V oslabení se rozhodl po přihráce M. Machače ujet J. Oliva, který se prokličkoval před branku Horáčka a z prostoru mezi kruhy zpečetil výhru domácích 8:5.

Hlasy po utkání: hlavní trenér L. Kunz - sehráli jsme utkání s kvalitním soupeřem, který nevzdal ani když jsme vedli o 4 branky. Naše chyby ve druhé části soupeř potrestal a dostal se do hry, z toho se musíme poučit. Ve třetí části však kluci dokázali zabojovat, vytvořit si šance a  podržel nás i M. Kraus v brankce. Naše je vítězství zasloužené.

 

HC Hlinsko Horses vs. HC Litomyšl
skóre:
8 : 5
třetiny:
4:1 1:3 3:1
branky domácí:
1.Bříza A. (Bříza T.,Kraus) 9.Jílek (Zdražil, Hudec) 11.Jílek (Zdražil,Hudec), 16.Kišš (Machač, Oliva) 22. Jílek (Hudec,Fink) 54.Kišš (Oliva, Nepokoj) 59. Bříza T. (Beneš, Nepokoj) 60. Oliva (Machač)
branky hosté:
7. Bláha (Voříšek), 25. Jakubec (Bažant, Horáček), 29. Půlpán A. (Voříšek), 32 . Jakubec (Půlpán, Bláha, 49. Dostál
sestava domácí:
M. Kraus (M. Hanák) — P. Beneš, M. Machač, M. Nepokoj, P. Fink, J. Oliva, T. Hudec — O. Karásek, A. Bříza, P. Štěpánek, J. Jílek, M. Havel, T. Bříza, M. Kišš, J. Hron, R. Chvojka, M. Zdražil
sestava hosté:
M. Horáček (T. Dvořák) — A. Jonáš, J. Zahradník, Š. Voříšek, M. Bažant, Š. Švec, J. Myška, O. Bláha — J. Voříšek, M. Edl, O. Háněl, J. Dostál, D. Barkóci, A. Půlpán, F. Stoklasa, T. Jakubec
rozhodčí:
Ondřej Škorpil — Michal Dalecký, Matěj Javůrek

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4