Marodka zkosila hlinecké hráče do Č.Třebové jeli se 12 hráčích.

13.10.2021

Česká Třebová -  po úterním tréninku bylo jasné, že pokud vůbec pojedeme k utkání do Č.Třebové, tak to bude s minimálním počtem hráčů. Tak se také stalo a k utkání mohlo nasotupit jen 12 hráčů a brankaři. I tak mezi nimi byli další,kteří to odnesou zřejmě v následujících dnech.

Hlinečtí hráči dodržovali taktiku a pro domácí to bylo nemilé překvapení, když po chybě v jejich obranném pásmu se po akci Hudce s Homolou dostal ke kotouči Chvojka a v 6 minutě skóroval a hlinečtí se tak dostali do vedení 0:1. Po ztrátě koncentrace však přišla blesková odpověď a za 20 vteřin bylo vyrovnáno Veverkou po souhře se Semorádem a Fúzikem. Do konce třetiny se pak střídaly šance více méně na obou stranách, domácí měli navíc výhodu přesilovky, kterou však hosté obětavě ubránili.

Vstup do druhé třetiny se také lépe povedl hlineckým ve 25 minutě. První přesilovku využil téměř okamžitě. Po střele R.Chvojky se ke kotouči dostal T.Cejpek a uklidil jej za Peřinova záda 1:2. Hosté bojovali a dobře bránili náporu domácích. Ve 29 minutě vyrovnal na 2:2 neobsazený útočník Král před brankou Sodomky kdy z první tečoval přihrávku Filipa. O minutu později zvýšil na 3:2 Pavlovský a domácí se ujali vedení v zápase. Pro hlinecké to byly těžké chvilky zvlášť, kdy ve 33 minutě inkasovali další branku po chybě ve vlastní přesilové hře 4:2, skóroval Plášek. Ani tak nesložila hlinecká družina zbraně ve 36 minutě vykřesal naději po přihrávce P.Beneše střelou mezi kruhy T.Pavlata 4:3.

Do třetí třetiny měli lepší vstup domácí po necelé minutě zvýšil Plášek na 5:3 a ve 43 minutě zbytečný gól v podobě skryté střely po buly,kdy kotouč prošel mezi betony P. Sodomky,který však tuto střelu přes skrumáž hráčů vůbec neviděl 6:3. Toto vedení mohlo domácí uklidnit, ale nestalo se tak, protože hosté stále bojovali a měli šance. Ve 44 minutě domácí chybovali po napadání soupeře a po rozehrávce J. Hamáka na Chvojku zakončil po perfektní přihráce do prázdné branky pohotově D. Homola 6:4. Následovaly dvě přesilové hry Kohoutů ale Horses je dokázali ubránit jak ve 46 minutě tak i druhou v 52 minutě. Kontaktní branku se již nepodařilo dosáhnout. Když v 54 minutě Král zvýšil na 7:4 bylo rozhodnuto. Hlinečtí měli poslední šanci na snížení v přesilovce v 59 minutě, ale domácí již dotáhli utkání do vítězného konce.

R.Chlada po utkání -   hlinečtí dokázali splnit nastavenou taktiku a ukázali, že i v takto zdecimovaném stavu, kdy má tým velkou marodku a zraněné hráče umí zabojovat a sehrát se silným soupeřem vyrovnanou partii. Škoda několika našich chyb a výsledek mohl být ještě vyrovnanější. Všem hráčům, a gólmanovi patří pochvala za obětavý a bojovný výkon.

 

 

HC Kohouti Č. Třebová vs. HC Hlinsko Horses
skóre:
7 : 4
třetiny:
1:1 3:2 3:1
branky domácí:
Veverka 2, Král 2, Pavlovský, Plášek 2
branky hosté:
6.Chvojka(Hudec) 25.Cejpek (Chvojka) 36.Pavlata (Beneš) 44.Homola (Chvojka,Hamák)
sestava domácí:
Peřina – Sedlák, Hradil, Schejbal, Blažej, Daněk, Jemelka – Augustin, T. Prachař, Pavlovský - Rozlílek, Filip, Plášek – Veverka, Semorád, Fúzik – Adolf, Král.
sestava hosté:
Sodomka – Beneš, Bouška, Fink, Hudec – Matýs, Králíček, Homola – Pavlata, Chvojka, Kulhánek – Cejpek, Hamák.
rozhodčí:
Rulíšek, Kolář, Pošvář

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4