V přípravě padlo 12 branek do sítě domácích.

1.9.2024

C h o c e ň -  k prvnímu utkání zajížděli Horses do Chocně v téměř kompletní sestavě. V utkání padl tucet branek do sítě domácích.

Hlinecký celek doznal oproti přechozí sezóně velkých změn. Z týmu  odešlo celkem 9 hráčů , vedení klubu společně s trenéry se rozhodlo do týmu zařadit mladší hráče s kvalitním herním  potencionálem, mladé hráče  z místní juniorky a také post brankářů doznal změn. V týmu se hned úspěšně bodově prosadili nové útočné posily - útočníci  Miroslav Rohlík, Adam Novotný a Josef Kubíček ( Dynamo Pardubice) , jistotu v brance předvedl gólman s obrovskými zkušenostmi a dlouholetá jednička 2.ligového SKLH Ždár n/S. Jiří Sláma. Ze Žďáru také přichází na hostování obránce Tomáš Grygar, který v hlinecké juniorce patřil k oporám v posledních dvou sezónách a vybojoval si tak místo v A týmu.  V přípravě i v sezóně počítají hlinečtí trenéři se zapojením hlineckých odchovanců v týmu - Adam Bříza, Václav Kudláček, Tomáš Kavalír a  Tomáš Dalecký na postu gólmana. Z týmu zcela nečekaně odešel Michael Bačkovský. 

Tým Chocně do prvního utkání nenasadil posily,které má k dispozici tzn. bývalé hráče Kohoutů Č.Třebová a dalších opor, což bylo na škodu k větší kvalitě utkání a tak byl průběh  více méně jednoznačný pro hosty. V utkání postupně převzali otěže utkání hosté a v každé třetině přidali po čtyřech brankách. Střelecky se dařilo zejména J. Kubíčkovi, který se uvedl čtyřmi brankami. Všechny tři útočné řady se prosadily  brankově. V brance předvedl velice spolehlivý výkon Jiří Sláma, když už to vypadalo na čisté konto, přeci jenom se domácímu Svatošovi podařilo v poslední minutě utkání vstřelit čestný úspěch Spartaku.

Hlasy po utkání - L. Kunz hlavní trenér HC Hlinsko - nečekal jsem tolik branek v utkání. Pozitivní bylo, že se hráči i přes jednoznačný stav po dvou třetinách 0:8 stále snažili hrát naplno a předvést pěkné akce a vyzkoušet kombinace . Zlepšit se musíme v rychlejším přistupu  a blokovat střely soupeře, myslím že na naši branku jich šlo zbytečně mnoho. Na druhou stranu J.Sláma předvedl jistotu a vše pochytal.

HC Spartak Choceň vs. HC Hlinsko Horses
skóre:
1 : 12
třetiny:
0:4,0:4, 1:4
branky domácí:
Svatoš
branky hosté:
Kubíček 4, Kudláček, Oliva, Machač, Beneš, Kišš, Bříza T., Novotný, Karásek
sestava domácí:
Sodomka ( 32. Bednář) – Pilař M., Blažej, Novák, Votava, Vacek, Koutecký – Svatoš, Knytl, Lichtag M., Adámek, Stolín, Farkas, Michalec, Procházka, Skála, Pražák.
sestava hosté:
Sláma ( Kraus) - Beneš, Lojek, Machač, Oliva, Nepokoj, Grygar - Bříza T., Rohlík, Bříza A., Kubíček, Novotný, Kišš, Karásek, Zdražil,Kudláček, Procházka

Příští zápasy

RLJ | 20.9. 2024, 20:00
HC Hlinsko Horses - HC Litomyšl
vs.
RLD | 21.9. 2024,
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
vs.
RLD | 22.9. 2024,
HC Litomyšl - HC Hlinsko Horses
vs.

Poslední zápasy

"A" | 15.9. 2024, 17:30
HC Hlinsko Horses "A" - HC Spartak Choceň
7 - 1
"A" | 11.9. 2024, 18:30
HC Hlinsko Horses "A" - Světlá nad Sázavou
6 - 0
"A" | 8.9. 2024, 17:30
HC Hlinsko Horses "A" - Chotěboř
5 - 6
"A" | 4.9. 2024, 18:30
Světlá nad Sázavou - HC Hlinsko Horses "A"
9 - 3
"A" | 1.9. 2024, 18:00
HC Spartak Choceň - HC Hlinsko Horses "A"
1 - 12