V odvetě s Skláři ze Světlé n/S domácí Horses nedovolili soupeři skórovat.

11.9.2024

H l i n s k o - v odvetě s týmem Světlé nad Sázavou se domácí představili v širší i když stále ještě ne kompletní sestavě a tak dostali další šanci získávat zkušenosti hlinečtí mladíci. V prvním utkání za A tým, kromě juniorů V. Kudláčka, A.Břízy, T. Kavalíra a O.Procházky dostal příležitost dorostenec Š. Tichý. Na domácím ledě  také poprvé nastoupila do utkání zkušená posila, centr M. Rohlík, který se sehrává s M. Havlem a T. Břízou a bylo vidět, že jejich spolupráce funguje.

Utkání se hrálo v rychlém tempu domácí se po úvodním oťukávání dostavali stále častěji před branku soupeře, ve 2, minutě minul odkrytou branku Procházka, ve 3 minutě Rohlíkova střela cinkla o tyč. V 5 minutě po střele Machače od modré dostal odražený kotouč do branky Kubíček a otevřel skóre 1:0. Soupeř byl pod tlakem. V 15 minutě Skláři ubránili oslabení 2x pálil Kišš a  Machač. V 17 minutě zvýšil po pěkné kombinační akci Havel střelou pod horní tyč 2:0, když pálil po přesné přihrávce Rohlíka, který žabkou přehodil hole obránců před brankovištěm. Kraus v brance domácích v první části mnoho práce neměl, domácí přestříleli soupeře 13/2.

Do druhé třetiny vstoupila Světlá mnohem pozorněji a aktivněji a také se soupeř  začal prosasovat střelecky. Jejich snahu zastavilo oslabení po faulu na Tichého,  v oslabení dobře bránili. Hlinečtí se prosadili ve 34 minutě, kdy za brankou soupeře vybojoval puk Karásek a A.Bříza překonal gólmana přehozením kotouče okolo tyče přes betony gólmana 3:0. Hosté byli aktivní s velkou snahou o korekci stavu, domácí však dokázali pozornou obrannou hrou jejich šance eliminovat a blokovat střely.

V závěrečné části se hrál opět vyrovnaný rychlý hokej a začalo se trochu přiostřovat. Situaci uklidnila ve 44 minutě premiérová branka M. Rohlíka po akci s Olivou 4:0. O chvíli později mohlo být ještě veseleji Machač orazítkoval tvrdou střelou tyč. O 30 vteřin později vyslal Kišš přesnou přihrávkou  do šance najetého dorostence Š. Tichého, který příležitost využil a také první brankou v A týmu zvýšil na 5:0. Skláři nevzdávali a bojovali dál a příležitostí si opravdu vypracovali dost, proti však byl pozorný Kraus a dokázal likvidovat téměř jisté gólovky - vychytal šanci Špatenky a rovněž tak šanci Kořínka v 55 minutě. V 56 minutě dostal příležitost skórovat opět na modré čáře našlápnutý Tichý po přesném pasu Machače mezi beky. S obráncem na zádech  Tichý dokázal ujet a gólově se prosadit - střelou pod horní tyč zvýšil na 6:0. V závěřu měli domácí ještě možnost zvýšit stav při přesilové hře 5 na 3, ale stav se již nezměnil. 

Hlasy po utkání L. Kunz hlavní trenér - hráče chci pochválit za pozornou obrannou hru, oproti utkání ve Světlé, kde nás opravdu nebylo mnoho a soupeř nás přehrál jsme nyní dokázali v širší sestavě v  každé třetině skórovat a soupeře přehrávat. Střelecky se prosadily všechy útočné řady a také si oceňuji , že hráči nevypustili žádný souboj a pomohli gólmanovi udržet čisté konto.

 

 

 

HC Hlinsko Horses vs. Světlá nad Sázavou
skóre:
6 : 0
třetiny:
2:0, 1:0, 3:0
branky domácí:
5. Kubíček (Machač), 17. Havel (Rohlík, Oliva), 34. Bříza A. (Karásek), 46. Rohlík (Oliva, Kudláček), 50. Tichý (Kišš), 56. Tichý (Machač, Oliva)
sestava domácí:
Kraus (Sláma) - Machač, Oliva, Lojek, Nepokoj, Grygar, Kavalír - Havel, Rohlík, Bříza T., Kišš, Kubíček, Procházka, Tichý, Karásek, Zdražil, Bříza A., Kudláček
sestava hosté:
Urban (30. Uher) - Adam, Mendl, Mečiar, Svoboda, Šíma, Koudela, Pokorný, Špatenka, Kozlík, Blažek, Kubát, Kořínek, Wochner, Piskač, Kopecký

Příští zápasy

RLJ | 20.9. 2024, 20:00
HC Hlinsko Horses - HC Litomyšl
vs.
RLD | 21.9. 2024,
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
vs.
RLD | 22.9. 2024,
HC Litomyšl - HC Hlinsko Horses
vs.

Poslední zápasy

"A" | 15.9. 2024, 17:30
HC Hlinsko Horses "A" - HC Spartak Choceň
7 - 1
"A" | 11.9. 2024, 18:30
HC Hlinsko Horses "A" - Světlá nad Sázavou
6 - 0
"A" | 8.9. 2024, 17:30
HC Hlinsko Horses "A" - Chotěboř
5 - 6
"A" | 4.9. 2024, 18:30
Světlá nad Sázavou - HC Hlinsko Horses "A"
9 - 3
"A" | 1.9. 2024, 18:00
HC Spartak Choceň - HC Hlinsko Horses "A"
1 - 12