Doma se Horses v přípravě s Chocní střelecky dařilo.

15.9.2024

H l i n s k o - také v druhém utkání s týmem Spartaku se domácím podařilo zvítězit i když soupeř přijel v již mnohem silnější sestavě než v prvním utkání. Tentokrát v brance hostí nastoupil M. Hanák, který v minulé sezóně hájil barvy Hlinska. Za Horses nastoupil po nemoci v prvním utkání Adam Novotný, který posílil naše řady a také Šimon Malenovský, který doplnil útok. V obraně sbíral zkušenosti junior Tomáš Kavalír a v prvním utkání za A tým nastoupil mladík Mikuláš Novák. 

V první třetině domácí dominovali od začátku utkání měli vývoj ve svých rukou. Již ve 3 minutě tečoval kotouč za záda Hanáka po střele Nepokoje od modré čáry Malenovský, který se velice dobře uvedl hned v jeho premiéře 1:0. Za dvacet vteřin zvýšil  Havel po skvělé přihrávce Rohlíka do volného prostoru, po rychlé kličce puk visel pod horní tyčí 2:0. Domácí rozjeli kolotoč kombinací a tlačili se do branky Spartaku. Ve 14 minutě Oliva zavezl kotouč do útočného pásma a jeho akci zakončil Karásek po asistenci Malenovského 3:0. Hosté se prosadili dvěma střelami až v závěru první části kdy tvrdou střelu na Slámu poslal Votava a v 18 minutě po chybě našeho obránce, kterému sebral kotouč na modré Knytl se dostal osamocen před Slámu, ale ten jeho pokus dokonale vystilhl a nedovolil snížit stav.

Ve druhé části Choceň přidala na výkonu a dostávala se časteji do pásma domácích. Hrál se vyrovnaný hokej. Spartak navíc povzbudila jejich branka na 3:1 při zbytečné ztrátě kotouče před naší brankou a tuto chybu potrestal  Martinec po asistenci Svatoše. Branka nalila soupeři sílu do nohou a domácí museli bránit. Odpor soupeře se podařilo zlomit ve 35 minutě, kdy Rohlík pro přihrávce Břízy poslal přesnou střelu do pravého růžku nad rameno Hanáka 4:1. Vzápětí zatápěla před brankou soupeře Kiššova řada, ale branka nepadla. Sláma naopak odvracel  akce soupeře jistými zákroky. 

Až do třetí části se hrálo bez vyloučení na obou stranách. To neplatilo v závěrečné části, kdy domácí dvakrát trestali soupeřovy fauly při snaze o korekci stavu. Ve 45 minutě Oliva zužitkoval asistenci Novotného 5:1. O minutu později další vyloučení na straně hostí a také tato přesilová hra vyústila do gólu, kdy kombinace obránce Lojka s Havlem zakončil zblízka Bříza 6:1. V 50 minutě mohli hosté po akci Martince snížit, ale proti byl opět výborný Sláma. V  55 minutě stanovil konečný výsledek po akci Beneše a skvěle načasované přihrávce Rohlíka do volného prostoru na najetého Olivu, který poslal nechytatelnou střelu nad vyrážečku Hanáka 7:1.

 

Hlasy po utkání L. Kunz - hlavní trenér - utkání jsme měli pod kontrolou, dokázali jsme i při slibném vedení pozorně bránit, a vytvářeli si pěkné kombinační akce z nichž při zjednodušení mohlo padnout i více branek. Na druhou stranu jsme se neubránili několika chybám, které mohly být potrestány. V brance byl jistý náš gólman J.Sláma. Oceňuji přístup našich juniorů a dorostenců, kteří se týmem se zájmem připravují a pomohli, když nás bylo v některých utkáních málo. V přípravných utkáních dostali příležitost a ukázali se v dobrém světle.

 

 

HC Hlinsko Horses vs. HC Spartak Choceň
skóre:
7 : 1
třetiny:
3:0, 1:1, 3:0
branky domácí:
Malenovský (Nepokoj), Havel ( Rohlík), Karásek (Malenovský, Oliva), Rohlík (Havel, Bříza), Oliva (Novotný), Bříza (Havel, Lojek), Oliva (Beneš, Rohlík)
branky hosté:
Martinec (Procházka)
sestava domácí:
Sláma J. (Kraus M.) - Beneš P., Lojek M., Oliva J., Kavalír T., Nepokoj M., Grygar T., Havel M., Rohlík M., Bříza T., Kišš M., Novotný A., Kubíček J., Karásek O., Zdražil M., Malenovský Š., Novák M.
sestava hosté:
Hanák M. (Bednář R.) - Lichtág M., Knytl J., Krejza J., Svatoš J., Martinec J., Farkas D., Vítek M., Procházka P., Záruba D., Blažej D., Pilař M., Novák M., Votava D., Ledr V., Vacek J.
rozhodčí:
Vepřovský, Říha, Kopecký

Příští zápasy

RLJ | 20.9. 2024, 20:00
HC Hlinsko Horses - HC Litomyšl
vs.
RLD | 21.9. 2024,
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
vs.
RLD | 22.9. 2024,
HC Litomyšl - HC Hlinsko Horses
vs.

Poslední zápasy

"A" | 15.9. 2024, 17:30
HC Hlinsko Horses "A" - HC Spartak Choceň
7 - 1
"A" | 11.9. 2024, 18:30
HC Hlinsko Horses "A" - Světlá nad Sázavou
6 - 0
"A" | 8.9. 2024, 17:30
HC Hlinsko Horses "A" - Chotěboř
5 - 6
"A" | 4.9. 2024, 18:30
Světlá nad Sázavou - HC Hlinsko Horses "A"
9 - 3
"A" | 1.9. 2024, 18:00
HC Spartak Choceň - HC Hlinsko Horses "A"
1 - 12