Z ledu lídra tabulky vezeme bod!

20.10.2024

M o r a v s k á  T ř e b o v á - třetí venkovní zápas a další důležitý bod do tabulky, tentokrát z ledu lídra tabulky. V rychlém a dramatickém avšak slušeně hraném utkání , se v napínavém konci radovali domácí, ale nechybělo mnoho a utkání mohlo skončit také prohrou domácích v základním čase, protože ve třetí části se Horses hodně tlačili do branky soupeře a jen neskutečné zákroky Peksy dokázaly zamezit obratu v skóre.

Od první minuty se hrál rychlý hokej. Ji ve 30 vteřině prověřil Nepokoj nebezpečnou střelou domácího brankáře. Ve 3 minutě si vytvošil šanci Novotný s Kubíčkem, ale šanci nedotáhli do konce. V páté minutě fauloval Maška na modré čáře Zdražila. Přesilovou hru domácí zvládli ubránit a i přes šance Nepokoje a střely Kišše. Domácí kontrovali protiútoky v 5 a 7 minutě se střelecky snažil prostřelit Krause v kruhů aktivní Augustin. Po jeho akcích domácí zvýšili aktivitu a několik závarů řešil Kraus. V 9 minutě se domácí ujali vedení ,střelou po vyhrané buly  se trefil Kavan 1:0. Hlinsko mohlo vzápětí vyrovnat po akci Rohlíka a do odkryté branky se netrefil T.Bříza. Domácí kontrovali brejkem Paličky, ale Kraus ho dokázal zneškodnit. Druhou branku domácí dokázali využitím přesilové hry při vyloučení Lojka, střela  Holuba od modré tečovaná nohou před brankou skončila nad vyrážečkou Krause 2:0. Palička se dostal do brejku i v 16 minutě, Kraus byl proti, naopak minutu před koncem orazítkoval tyč soupeřovy branky Novotný.

V úvodu druhé třetiny se podařilo snížit nepříznivý stav na 2:1 Novotnému po přihrávce Kubička. Tento stav nevydržel dlouho, protože jsme si nepohlídali střední pásmo a Augustin svůj brejk dokázal proměnit 3:1. Hlinečtí však bojovali dál, ve 28 minutě využili přesilovou hru a skvěle načasované přihrávky Machače na Olivu, který našel volného Kišše, který z první Peksu propálil 3:2.Ve 29 minutě udělali domácí chybu ve středním pásmu a do přečislení ujel Havel, překvapivá bekhedová střela  mu propadle mezi betony a bylo vyrovnáno 3:3. Domácí hrozili především s rychlých brejků nebo několika málo našich chyb. Jednu takovou využil ve 38 minutě Palička, který vystihl nepovedenou přihrávku Břízy na spoluhráče  řítil se na branku a svoji šanci využil 4:3. Horses nesložili zbraně a Slovan zatlačili do defenzivy, šance Kubíčka a Havla zůstaly nevyužity, stejně tak jako střela Kišše, kterou Peksa jen tak tak vyrazil hlavou.

V třetí části šli od začátku hlinečtí za vyrovnáním. Do brejku ujel Havel, jeho šanci zneškodnit na poslední chvíli obránce Slovanu, který skokem a špičkou své hokejky vyrazil kotouč z Havlovy čepele. Již v polovině 42 mminuty bylo vyrovnáno po rychlé souhře Novotného s Olivou opět skóroval střelecky disponovaný Kišš a vyrovnal stav na 4:4. Ve 43 minutě fauloval  Netolický a hosté tak měli přesilovou hru, domácí byli pod tlakem střela Beneše se neujala. Další tlak v pásmu si vytvořila Karáskova řada se Zdražilem a Malenovským. Domácí však opět dokázali odskočit, v přečíslení dva na jedna se prosadil střelou mezi kruhy Müler 5:4. Horses opět zabrali a dostávali domácí v pásmu pod tlak. V 53 minutě si z druhé vlny naje na Kubíčkovu přihrávku Kišš, dělovkou vyrovnal na 5:5 a zárovneň dokonal svůj hattrick. Domácí dostali v 55 minutě možnost přesilové hry. Hlinečtí obětavě bránili a soupeři nedovolili jít do vedení. 

Rozuzlit zápletku tohoto utkání se nepovedelo ani po pětiminutém prodloužení, ve které domácí dostali opět příležitost přesilové hry. V oslabení mohl dokonce skórovat Oliva, ale Peksa jeho tvrdou střelu ukryl v lapačce. Rozhodnout tak musely nájezdy. Ty byly po první sérii vyrovnané 2:2,  v druhé sérii proměnil Augustin svůj nájezd. Novotný naopak neproměnil a domácí se mohli radovat ze zisku 2 bodů do tabulky.

Hlasy po utkání L. Kunz (hl.trenér) - předvedli jsme pěkný hokej, stále jsme dotahovali nepříznivý stav. Cením si, že všichni hráči bojovali o každý kotouč a dokázali soupeře i přehrávat. Vyrovanli jsme stav a měli šance utkání i vyhrát. Bod jsme si určitě zasloužili, při větším štěstí v proměňování šancí jich mohlo být i víc.

 

HC Slovan M.Třebová vs. HC Hlinsko Horses
skóre:
6 SN : 5
třetiny:
2:0, 2:3, 1:2 P 0:0 SN 1:0
branky domácí:
9. Kavan (Vaňous), 14. Holub (Vaňous, Kavan), 23. Augustin (Vaňous, Maška), 38. Palička (Netolický), 48. Müller (Marek, Cekr), rozh. náj. Augustin (TS)
branky hosté:
22. Novotný (Kubíček, Machač), 28. Kišš (Oliva, Machač), 29. Havel, 42. Kišš (Oliva, Novotný), 53. Kišš (Kubíček)
sestava domácí:
M. Peksa (P. Řoutil) — J. Schejbal, O. Holub, F. Cekr, M. Netolický, L. Janků, M. Blaháček, D. Kuchař — M. Maška, D. Marek, L. Šíp, P. Vaňous, T. Kavan, D. Cach, P. Skopal, F. Palička, J. Müller, V. Augustin
sestava hosté:
M. Kraus (J. Sláma) — P. Beneš, M. Machač, M. Nepokoj, J. Boukal, T. Grygar, J. Oliva, M. Lojek — J. Kubíček, Š. Malenovský, A. Novotný, M. Havel, T. Bříza, M. Kišš, O. Karásek, M. Rohlík, M. Zdražil
rozhodčí:
Jan Čížek, Oliver Obr, Jan Kopecký Vyloučení 3/3, Diváci: 385

Příští zápasy

"A" | 23.10. 2024, 18:30
HC Hlinsko Horses "A" - HC Litomyšl
vs.
RLJ | 25.10. 2024, 20:00
HC Hlinsko Horses - HC Náchod
vs.
RLJ | 26.10. 2024, 17:00
HC Hlinsko Horses - SKLH Žďár n/S.
vs.

Poslední zápasy

LMŽ B | 20.10. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Litomyšl
7 - 3
"A" | 20.10. 2024, 17:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses "A"
6 SN - 5
RLD | 19.10. 2024, 17:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
7 - 3
LSŽ B | 19.10. 2024, 10:45
HC Chrudim - HC Hlinsko Horses
3 - 2
RLJ | 18.10. 2024, 20:00
HC Hlinsko Horses - Stadion N.Bydžov
7 - 2