V Litomyšli jsme sahali po bodech.

29.11.2021

Litomyšl - poslední utkání první části soutěže čekalo hlinecký tým u vedoucího týmu tabulky krajské ligy mužů . V tomto utkání podali hlinečtí opět v úzké sestavě a opět za pomoci juniorů velice slušný výkon v utkání dvakrát vedli a o body přišli až v poslední třetině.

I přes upozornění, že je nutné soustředit se na utkání od první minuty jsem inkasovali velice brzo po 41 vteřinách hry, kdy se prosadil domácí Švec 1:0. V pátě minutě to bylo již 2:0 když neobsazený Háněl měl dost času zamířit naprosto přesně. Hlinečtí však dokázali obraz hry vyrovnat. Na začátku 8 minuty se prosadil v přečíslení dva na jedna T.Cejpek a T. Bříza, který dokázal překonat Nimmerichtera a snížil na rozdíl branky 2:1. Ve 12 minutě se po přesné přihrávce do jízdy od J. Boušky prosadil střelou z kruhu M. Havel a bylo vyrovnáno 2:2. O minutu později otočil stav P. Kulhánek po asistenci T.Břízy a T.Cejpka 2:3. Domácí vystřídali gólmana Nimmerichtera a do branky putoval Horáček. Ve 13 minutě jsme přestáli první oslabení a do konce třetiny se stav již nemělnil zásluhou Vl.Saifra v brance Hlinska.

Již v první minutě druhé třetiny měli domácí štěstí, po vyhrané buly  R. Chvojky pálil z první M. Havel a jeho střelu zastavila horní tyč. Domácí se tlačili do útoku ve 22 minutě vyrovnal Jakubec 3:3  Ve 26 minutě zachránila Horáčka od branky druhá tyč. Ve 30 minutě hlinečtí ubránili další oslabení, v němž Vl. Saifr vychytal Bláhu. Hra se přeléval na obě strany. 38 minuta přinesla již další vedení hostí v přečíslení na útočné modré přihrál P. Kudláček na osu najetému T.Břízovi a ten se podruhé v utkání prosadil 3:4. Škoda že jsme neudrželi vedenéí až do konce třetiny, protože v 39 minutě vyrovnal druhou brankou Jakubec po souhře s Vaňem 4:4.

První minuta třetí třetiny a přihrávku do brejku na modrou dostal P. Kulhánek, jeho střelu však Horáček kryl. Platilo nedáš dostaneš a domácí otočili stav ve svůj prospěch a hattrick proměnil Jakubec po asistenci s Vaněm 5:4. Hlinečtí měli snahu vyrovnat avšak v 50 minutě při přesilové hře Ostřanský vyprovokoval potyčku a za úder pěstí do obličeje dostal pouze 2+2 minuty ale za nesouhlas s bohuhužel putoval M. Havel do kabin. V 52 minutě měl obrovskou šanci vyrovnat T.Bříza, který však pronásledován obránci nemířil přesně a střela šla mimo tyče. V 55 minutě řešil situaci opět rozhodčí a na trestnou putoval D.Brožek. Oslabení však hosté dokázali ubránit. Hlinečtí se pokoušeli vyrovnat v závěrečné půlminutové power-play, ale domácí si již nenechali těsnou výhru vzít.

 

 

 

HC Litomyšl vs. HC Hlinsko Horses
skóre:
5 : 4
třetiny:
2:3. 2:1, 1:0
branky domácí:
1 Švec, 5. Háněl (Vaňo,Bláha) 22. Jakubec (Voříšek) 39. Jakubec (Vaňo) 43 Jakubec (Vaňo)
branky hosté:
8. Bříza ( Cejpek) 12. Havel (Bouška) 13. Kulhánek (Bříza) 38. Bříza (Kulhánek)
sestava domácí:
Nimmerichter 13.Horáček - Ondráček, Bláha, Bažant, Zahradník, Švec, Stoklasa, Dostál, Ostřanský, Voříšek, Cink, Jankovský, Háněl, Jakubec, Vaňo
sestava hosté:
Saifr (Sodomka) - Fink, Hamák, Bouška, Sekyra, Chvojka, Havel, Cejpek, Bříza, Havel, Zdražil,Brožek, Kulhánek, Matýs, Netolický
rozhodčí:
Čížek, Voltner, Mikula

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4