Přetahovaná s Poličkou skončila výhrou Horses v prodloužení.

13.1.2022

H l i n s k o - i přesto, že měli domácí střeleckou převahu ve všech třetinách a soupeř stále dotahoval jednobrankové vedení domácích dokázal vyrovnat 10 minut před koncem a během minuty otočit skóre. Domácí Koně však zabojovali a vyrovnali 5 minut před koncem. V prodloužení se sólem přes celé hřiště prosadil Jaroslav Adolf a zajistil výhru domácích. 

Nikdo nečekal jednoduché utkání a hosté to potvrdili dobrým startem do první třetiny a prvních šesti minutách okupovali prostor před hlineckou brankou, ale pozorný L.Saifr pohlídal bezbrankový stav. Hráčům nepřidalo ani oslabení v 6 minutě nicméně Horses dobře bránili a ještě se povedl brejk M. Havlovi, který však výtečný Dostál chytil. Nicméně to byl impuls pro domácí a  zvýšený tlak domácích přetabil v první branku R.Chvojka po souhře s M. Havlem ve 12 minutě 1:0.Branek mohlo být i víc šance spáli D.Homola, Š. Lenoch. Platilo nedáš dostaneš ve 14 minutě nebezpečnou akci zlikvidoval L.Saifr, ale nedůraz před hlineckou brankou potrestal Kunstmüller a vyrovnal na 1:1 v 18 minutě. Domácí mohli zvýšil v přesilové hře při vyloučení Kunstmüllera, ale největší šancí byla nastřelená tyč. 

Ve druhé části hosté opět zahrozili v úvodu, ale pak přišel tlak domácích 30 minuta M.Havel neproměnil šanci, následovaly akce T.Hudce, D. Homoly, T. Břízy, ale Dostál v soupeřově brance stále odolával. Až v 37 minutě opět M. Havel proměnil ač podražen a na kolenou dokázal v pádu překonat Dostála střelou pod horní tyč , krásná branka  2:1. Soupeř bojoval a opět se mu podařilo dorazit kotouč na několik pokusů z protoru brankoviště v poslední minutě druhé třetiny 2:2.

Hlinečtí šli do vedení i ve třetí třenině. Ve 44 minutě pálil nebezpečně J.Adolf od modré první pokus nevyšel a napodruhé po přihrávce R.Chvojky to již vyšlo, prudká střela od modré skončila přesně v pravém horním růžku soupeřovy branky 3:2.  Domácím se přes šance nedařilo zvýšit vedení o dvě branky a příčinou byl Dostál, nepodařilo se ta ani D.Homolovi, kdy vychytal i jeho dobře provedený blafák. Polička bojovala o vyrovnání to je jí opět povedlo ve 49 minutě těčovaným kotoučem z hole Kyncla 3:3.  Soupeři se povedlo přečíslení dva na jedna a Nečas načasoval přihrávku tak, že Tobiáš mohl zakončit do odkryté části branky a obrat byl na světe 3:4. Domácí dali všechny síly do útoku opět šance D. Homoly, T. Cejpka . Vyrovnat se po velkém tlaku povedlo v 56 minutě po střele P. Beneše a práci R.Chvojky před brankou doklepl kotouč za záda Dostála D.Brožek 4:4. Domácí měli další šance v 59 minutě opět krásná střela J.Adolfa a další akce , vše se valilo na branku hostí ale ti měli neprůstřelnou oporu v brance.  Následovalo prodloužení s třemi hráči na každé straně, tato atraktivní část skončila ve 4 minutě prodloužení po sólu J. Adolfa, který přejel oba hráče soupeře a překonal střelou a dorážkou brankáře Poličky 5:4.

HC Hlinsko Horses vs. HC Spartak Polička
skóre:
5 : 4 PP
třetiny:
1:1 1:1 2:2 1:0
branky domácí:
12. Chvojka (Havel) 37. Bříza (Brožek,Chvojka) 44. Adlof (Chvojka,Beneš) 64.Adolf(Zdražil)
branky hosté:
18.Kunstmuller (Malenovský) 40. Nečas (Tobiáš) 49. Kyncl (Zobač) 50. Tobiáš (Nečas, Boštík)
sestava domácí:
Saifr - Fink, Beneš, Adolf,Hudec, Lenoch Š, Hamák, Brožek,Bříza, Havel, Homola, Cejpek, Zdražil, Chvojka, Králíček, Matýs
sestava hosté:
Dostál - Beran, Elis, Poul, Hamerník, Kyncl, Lidmila, Kustmiller, Šerejch, Zobač, Jindra,Boštík, Pazourek,Tobiáš, Martinů, Malenovský, Nečas

Příští zápasy

Poslední zápasy

LMŽ B | 24.3. 2024, 9:00
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
3 - 9
RLJ | 23.3. 2024, 14:00
HC Hlinsko Horses - SK Kutná Hora
5 - 1
RLD | 20.3. 2024, 18:00
HC Slovan M.Třebová - HC Hlinsko Horses
1 - 3
LMŽ B | 17.3. 2024, 9:00
Skuteč - HC Hlinsko Horses
4 - 12
LSŽ B | 16.3. 2024, 10:30
HC Hlinsko Horses - HC Slovan M.Třebová
5 - 4