Hlinečtí Koně přeskočili Kohouty v nájezdech.

14.1.2018

Hlinsko - po dvou kanonádách Kohoutů  v Chotěboři a Chocni měli domácí Koně silného soupeře. Platilo však "Můj dům, můj hrad". V této sezoně oba celky vyhrály své souboje na domácích stadionech. Hlinečtí bojovali ze všech sil a výsledek se dostavil, ve velice vyrovnaném utkání, kdy nerozhodlo prodloužení uspěli v individuálních dovednostech - rozhodly nájezdy, kdy domácí gólman T.Gregor kryl všechny pokusy hostů a  dva domácí střelci překonali F.Saidla  - D. Pazourek a R.Sobotka.

Hlinečtí měli velice dobrý vstup do utkání, aktivní napadání soupeře přineslo branku již po cca pětadvaceti vteřinách hry L. Poskočil uvolnil na křídle najetého R.Velínského, který se natlačil až před branku, pokus Sajdl kryl, ale nestačil již na rychlou rozehrávku z poza branky, kterou R.Chvojka hbitě poslal za jeho záda 1:0. Branka dostala domácí do dalšího tlaku ve 3 minutě pálil D.Pazourek, v následném střídání R.Velínský  opět s D. Pazourkem. Hosty dostalo do hry oslabení domácích ve 4 minutě, kdy okupovali obranné pásmo domácích, ale i tak se povedl rychlý brejk M. Havlovi a J. Dítě. Tato dvojice se prosadila v následném střídání, kdy J. Dítě nahrál M. Havlovi, který byl nášlápnutý a projel mezi beky Kohoutů jako nůž máslem  a nezastavil jej ani F.Saidl, když nestačil na blafák 2:0. Hosté přidali na tempu. Nejprve po křídle uje Pejcha, ale jeho velkou šanci zlikvidoval T.Gregor. V 10 minutě musel hlinecký gólman řešit tvrdou střelu M. Hemského z mezikruží. V 11 minutě však hosté snížili na rozdíl jedné branky P. Vlček střelou přes obránce za modrou čárou zamířil přesně pod vyrážečku  2:1. Pokračoval rychlá hra obou týmů, ale šance si vypracovávali hosté, kteří se tlačili do vyrovnávací branky. V 17 minutě měl velkou šanci M. Havel, který ujel do brejku, ale střela skončila v lapačce F.Saidla.  V závěru třetiny měli domácí možnost odskočit o dvě branky při přesilové hře, ale k využití chyběla střelba.

Jak začali domácí první třetinu dobře, tak začali druhou špatně. Dvojnásobné vyloučení ve 23 minutě znamenalo, že se soupeř dostal do hry a samozřejmě jsme za chyby museli zaplatit ve 24 minutě zámek Kohoutů  využil J. Škvor  a přesnou střelou k tyči vyrovnal 2:2. Hosté chytli druhý dech a ve 26 minutě mohl skórovat P. Vlček, prudkou střelu však kryl T.Gregor. Hosté hrozili nebezpečně rychlým přechodem do protiútoku a zejména J. Moučka připravoval spoluhráčům velké šance. Ve 31 minutě přihrál po levém křídle našlápnutému M. Křečanovi, který ujel všem a dokázal proměnit střelou pod horní tyč – hosté šli do vedení 2:3. Ve 34 minutě domácí pykali za špatné střídání. Ubránili další oslabení a přidali na obrátkách. Již ve 35 minutě mohl vyrovnat R.Velínský, ale zvolil  ještě přihrávku na D.Pazourka a kotouč skončil na oblouku branky.  Ve 37 minutě důrazně napadal L. Brebera a vybojoval puk na zadním mantinelu, přihrál před branku, kde se nejlépe zorientoval D.Králiček  a střelou přes hráče překonal F.Saidla 3:3. Domácí hráči opět zvýšili obrátky. Vyhraná buly ve  37 minutě znamenala, že do akce se dostal P. Beneš po přihrávce J. Dítě a otočil ve prospěch Horses 4:3.Domácí mohli zvýšil skóre ještě ve 39 minutě po akci D.Pazourka , který ideálně přihrál R.Chvojkovi, ten pálil z první, ale střela šla vedle tyče, byť půl brány bylo zcela odkryté.

Drama utkání se přeneslo do třetí třetiny. Ve 44 minutě  J. Šejba nahrál do jizdy J.Fúzikovi a ten vyrovnal 4:4.  Ve 45 minutě v přesilové hře mohl obrátit vývoj M. Havel, ale trefil jen tyč. Ve 47 minutě fauloval J. Škvor, ale hosté bránili zuby nehty. Neujaly se střely M. Havla, R.Chvojky, P. Beneše ani R.Sobotky. V 52 minutě domácí založili nádhernou akci – do pásmy rychle nabruslil J. Hron, poslal zpětnou přihrávku na J. Dítě, který krosem našel připraveného M. Havla u pravé tyče a ten propálil kotouč za záda F.Saidla 5:4. Do konce utkání však zbývalo dlouhých 9 minut.  V 53 minutě domácí pykali za faul, ale dokázali  oslabení ubránit. Nicméně v dalším střídání a vhazování ve třetině domácích vyhráli buly hosté, rychle rozehráli na volného M. Hemského, který stál mezi kruhy a tvrdou střelou vyrovnal 5:5. Domácí museli navíc ještě ubránit další oslabení v 57 minutě, ale obětavou hrou vyrovnaný stav zůstal až do 60 minuty.

V prodloužení měli více ze hry domácí. Gólové šance si vytvořil R.Velínský s P. Benešem, následně P. Beneš a J. Dítě, ale i soupeř J. Moučka a J.Škvor. Gólmani drželi své týmy! Pět minut k rozhodnutí nestačilo a musely rozhodnout nájezdy, ve kterých uspěli domácí 6:5.

Za domácí proměnil hned první nájezd D. Pazourek, neproměnil J. Dítě a P. Beneš,proměnil R.Sobotka za soupeře neproměnil  T.Prachar, J. Moučka a M. Hemský.

Hlasy po utkání:

Dušan Schweinfurter: Věděli jsme,že budeme hrát proti soupeři,kterému to v posledních zápasech střílí.Něco jsme si k tomu řekli před utkáním a první třetinu jsme odehráli slušně.V druhé části soupeř přidal a odskočil na jeden gól.Vyrovnání naštěstí netrvalo dlouho.Do třetí části jsme nastupovali s cílem vyhrát.Musím opět pochválit celý tým za to ,že když se v určité části zápasu tolik nedaří,že se dokáží zvednout a soupeře přetlačit.

 

 

 

 

Právě se děje

Puky pomáhají - dnes jsme převzali odměnu z Kauflandu.

18. 04. 2024

V celostátní akci Kauflandu - Puky pomáhají příznivci hokeje podpořili HC Hlinsko tak,že je vyzdvihli na stupně vítězů.3 místo je super na to, že nákupy v Kauflandu jsou pro hlinečáky a příznivce dost daleko - o to víc si toho vážíme. Kauflandu a všem kdo vhodili puky pro nás děkujeme za podporu. Pro naši mládež bude v hodnotě 25 000,-  zajištěn nákup zdravé výživy pro spotovce. Šek za přítomnosti vedení klu

LETNÍ KEMP HORSES NA LEDĚ SRPEN - 26.8.-1.9. 2024

02. 04. 2024

Pro ročníky: 2008/2009/2010/2011/2012/2013/2014/2015/2016/ 2017/2018 Na základě zájmu většiny rodičů o celodenní kemp s vyzvednutím dětí v odpoledních hodinách jsme připravili kompletní nabídku více méně jako příměstský tábor. Veškerý program je organizován pod celodenním dohledem trenérů a po odpovídajících věkových skupinách. Kemp je organizován bez přespání. Pro všechny

Hlinsko připravuje výstavbu nové klubovny na zimním stadionu, dojde také k opravě opláštění

24. 03. 2024

Zimní stadion v Olšinkách čeká v letošním roce rozsáhlejší oprava vnějšího opláštění, kdy dojde ke kompletní výměně boční stěny od parku, v plánu je také oprava netěsností střechy. Zároveň město Hlinsko aktivně připravuje výstavbu nového zázemí pro hlinecké hokejisty a veřejnost, vzniknout by mělo u hlavního vstupu uvnitř sportoviště.  „Opravu budovy zimního stadion

Sezónu ukončili i junioři -2.místo za HC Poděbrady.

23. 03. 2024

H l i n s k o -  sezónu 2023/24 ukončila tento týden také hlinecká juniorka pod vedením trenérů R.Břízy a M. Brebery. V sobotním utkání zvítězila 5:1 s Kutnou Horou. V tabulce skupiny 22 regionální ligy obsadila 2.místo za HC Poděbrady. Na třetím místě se umístila Lokomotiva Č.Třebová a na čtvrtém Sršni Kutná Hora.  V posledním utkání sezony měli domácí raketový vstup do utká

V posledním utkání sezony výhra na Slovanu M. Třebová

20. 03. 2024

M o r a v s k á T ř e b o v á - v posledním utkání sezony zajížděli dorostenci Horses do M. Třebové, kde zvítězili 1:3. Družina hráčů  pod vedením  trenérů L. Kunze a T.Tichého neztratila ani bod a v tabulce obsadila 1.místo. # Tým Z V VP PP P Skóre B 1 HC Hlinsko 8 8 0 0 0 42:23:00 24 2 HC Spartak Choceň 7 5 0 0 2 37:17:00 15 3 Slovan Morav.Třebová 7 2 1 0 4 26:25:00 8 4 SK Sršni Kutná Hor

Starší žáci po roce opět první

16. 03. 2024

Přímý souboj o první místo v tabulce pro hlinecké koníky vyšel vítezně.

Další první místo - tentokrát Dorost

16. 03. 2024

Bez jediné prohry ovládají dorostenci svoji skupinu a před posledním utkáním v Moravské Třebové maji zajištěno prvni místo.

Vyrovnané utkání s Kutnou Horou dorostenci dotáhli do vítězného konce.

11. 03. 2024

Dorostenci si udržují první místo ve skupině 29 a potvrdili to také v sobotním utkání se Sršni.

Matyas Myška nastřílel v Chocni sedm branek

10. 03. 2024

Mladší žáci sehrali za vikend dvě utkání a obě vítězně. Na Hlineckém ledě si poradili s Lanškrounem a dnes rozstříleli Choceň.

A tým zakončil sezónu v utkání s fanoušky.

09. 03. 2024

V pátek vyjeli na  svůj poslední " trénink"  v této sezoně hráčl A týmu a společně si užili led v přátelském utkání s fanoušky. 

          Array
(
    [1066] => Array
        (
            [id] => 1066
            [date] => 20180114
            [id_zaznam] => 674
            [content] => 

Hlinsko - po dvou kanonádách Kohoutů  v Chotěboři a Chocni měli domácí Koně silného soupeře. Platilo však "Můj dům, můj hrad". V této sezoně oba celky vyhrály své souboje na domácích stadionech. Hlinečtí bojovali ze všech sil a výsledek se dostavil, ve velice vyrovnaném utkání, kdy nerozhodlo prodloužení uspěli v individuálních dovednostech - rozhodly nájezdy, kdy domácí gólman T.Gregor kryl všechny pokusy hostů a  dva domácí střelci překonali F.Saidla  - D. Pazourek a R.Sobotka.

Hlinečtí měli velice dobrý vstup do utkání, aktivní napadání soupeře přineslo branku již po cca pětadvaceti vteřinách hry L. Poskočil uvolnil na křídle najetého R.Velínského, který se natlačil až před branku, pokus Sajdl kryl, ale nestačil již na rychlou rozehrávku z poza branky, kterou R.Chvojka hbitě poslal za jeho záda 1:0. Branka dostala domácí do dalšího tlaku ve 3 minutě pálil D.Pazourek, v následném střídání R.Velínský  opět s D. Pazourkem. Hosty dostalo do hry oslabení domácích ve 4 minutě, kdy okupovali obranné pásmo domácích, ale i tak se povedl rychlý brejk M. Havlovi a J. Dítě. Tato dvojice se prosadila v následném střídání, kdy J. Dítě nahrál M. Havlovi, který byl nášlápnutý a projel mezi beky Kohoutů jako nůž máslem  a nezastavil jej ani F.Saidl, když nestačil na blafák 2:0. Hosté přidali na tempu. Nejprve po křídle uje Pejcha, ale jeho velkou šanci zlikvidoval T.Gregor. V 10 minutě musel hlinecký gólman řešit tvrdou střelu M. Hemského z mezikruží. V 11 minutě však hosté snížili na rozdíl jedné branky P. Vlček střelou přes obránce za modrou čárou zamířil přesně pod vyrážečku  2:1. Pokračoval rychlá hra obou týmů, ale šance si vypracovávali hosté, kteří se tlačili do vyrovnávací branky. V 17 minutě měl velkou šanci M. Havel, který ujel do brejku, ale střela skončila v lapačce F.Saidla.  V závěru třetiny měli domácí možnost odskočit o dvě branky při přesilové hře, ale k využití chyběla střelba.

Jak začali domácí první třetinu dobře, tak začali druhou špatně. Dvojnásobné vyloučení ve 23 minutě znamenalo, že se soupeř dostal do hry a samozřejmě jsme za chyby museli zaplatit ve 24 minutě zámek Kohoutů  využil J. Škvor  a přesnou střelou k tyči vyrovnal 2:2. Hosté chytli druhý dech a ve 26 minutě mohl skórovat P. Vlček, prudkou střelu však kryl T.Gregor. Hosté hrozili nebezpečně rychlým přechodem do protiútoku a zejména J. Moučka připravoval spoluhráčům velké šance. Ve 31 minutě přihrál po levém křídle našlápnutému M. Křečanovi, který ujel všem a dokázal proměnit střelou pod horní tyč – hosté šli do vedení 2:3. Ve 34 minutě domácí pykali za špatné střídání. Ubránili další oslabení a přidali na obrátkách. Již ve 35 minutě mohl vyrovnat R.Velínský, ale zvolil  ještě přihrávku na D.Pazourka a kotouč skončil na oblouku branky.  Ve 37 minutě důrazně napadal L. Brebera a vybojoval puk na zadním mantinelu, přihrál před branku, kde se nejlépe zorientoval D.Králiček  a střelou přes hráče překonal F.Saidla 3:3. Domácí hráči opět zvýšili obrátky. Vyhraná buly ve  37 minutě znamenala, že do akce se dostal P. Beneš po přihrávce J. Dítě a otočil ve prospěch Horses 4:3.Domácí mohli zvýšil skóre ještě ve 39 minutě po akci D.Pazourka , který ideálně přihrál R.Chvojkovi, ten pálil z první, ale střela šla vedle tyče, byť půl brány bylo zcela odkryté.

Drama utkání se přeneslo do třetí třetiny. Ve 44 minutě  J. Šejba nahrál do jizdy J.Fúzikovi a ten vyrovnal 4:4.  Ve 45 minutě v přesilové hře mohl obrátit vývoj M. Havel, ale trefil jen tyč. Ve 47 minutě fauloval J. Škvor, ale hosté bránili zuby nehty. Neujaly se střely M. Havla, R.Chvojky, P. Beneše ani R.Sobotky. V 52 minutě domácí založili nádhernou akci – do pásmy rychle nabruslil J. Hron, poslal zpětnou přihrávku na J. Dítě, který krosem našel připraveného M. Havla u pravé tyče a ten propálil kotouč za záda F.Saidla 5:4. Do konce utkání však zbývalo dlouhých 9 minut.  V 53 minutě domácí pykali za faul, ale dokázali  oslabení ubránit. Nicméně v dalším střídání a vhazování ve třetině domácích vyhráli buly hosté, rychle rozehráli na volného M. Hemského, který stál mezi kruhy a tvrdou střelou vyrovnal 5:5. Domácí museli navíc ještě ubránit další oslabení v 57 minutě, ale obětavou hrou vyrovnaný stav zůstal až do 60 minuty.

V prodloužení měli více ze hry domácí. Gólové šance si vytvořil R.Velínský s P. Benešem, následně P. Beneš a J. Dítě, ale i soupeř J. Moučka a J.Škvor. Gólmani drželi své týmy! Pět minut k rozhodnutí nestačilo a musely rozhodnout nájezdy, ve kterých uspěli domácí 6:5.

Za domácí proměnil hned první nájezd D. Pazourek, neproměnil J. Dítě a P. Beneš,proměnil R.Sobotka za soupeře neproměnil  T.Prachar, J. Moučka a M. Hemský.

Hlasy po utkání:

Dušan Schweinfurter: Věděli jsme,že budeme hrát proti soupeři,kterému to v posledních zápasech střílí.Něco jsme si k tomu řekli před utkáním a první třetinu jsme odehráli slušně.V druhé části soupeř přidal a odskočil na jeden gól.Vyrovnání naštěstí netrvalo dlouho.Do třetí části jsme nastupovali s cílem vyhrát.Musím opět pochválit celý tým za to ,že když se v určité části zápasu tolik nedaří,že se dokáží zvednout a soupeře přetlačit.

 

 

 

 

[title] => Hlinečtí Koně přeskočili Kohouty v nájezdech. [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 923 [id_zaznam] => 674 [full] => ../novinky/180114/03_hc-hlinsko-c.trebova-14.01.2018-foto-jelinek-web.jpg [small] => ../novinky/180114/03_hc-hlinsko-c.trebova-14.01.2018-foto-jelinek-web_mala.jpg [title] => Hlinečtí Koně přeskočili Kohouty v nájezdech. [koncovka] => jpg [typ] => img ) ) ) )