Hlinsko bude hrát o BRONZ postup do finále KLM slaví soupeř.

6.3.2018

Hlinsko -  prodloužení série v boji o postup do finále se nekoná. V sérii hrané na tři vítězná utkání postupuje soupeř. Hlinsko bude hrát o " BRONZ" ,soupeřem bude tým Litomyšle.  I v tomto utkání Horses bojovali , do poloviny utkání drželi těsné vedení 2:1. Slovan však opět vytáhl své silné zbraně a opět dokázal vymazat brankový rozdíl čtyřmi brankami. Tyto momenty mrzí  všechny hráče, protože podobný vývoj měly všechny tři utkání. Hlinsko vedlo, či otočilo stav na nadějný výsledek, ale soupeř bezprostředně trestal chyby či chvilkový nedůraz. V každém případě hráči Hlinska  se snažili, bojovali o dobrý výsledek v každém utkání a není proč věšet hlavy. 

První tři minuty utkání patřily hostům, kteří se hned vrhli do útoku. Již v první minutě měl šanci Pokorný. I ve druhé minutě to zavánělo gólem, ale střela šla mimo odkrytou část brány. Ve třetí minutě si vytvořila šanci první útočná formace domácích. V další minutě zahrozil R.Chvojka.  V 6 minutě otevřel skóre D. Pazourek, který se prokličkoval do pásma, až za  branku, pak mezi obránci až mezi kruhy, natlačil se před branku a bekhendovou střelou poslal domácí do vedení 1:0. V 7. minutě mohlo být ještě veseleji domácí se urvali a jeli 3 na 1, střela šla mimo tyče. Domácí tlačili a soupeř fauloval R.Chvojku. V té pálil A. Pazdera,ale střelu zastavila Turkova lapačka. Početní výhoda netrvalo dlouho v 11. minutě hráli domácí v 6 ti. Následně pykal za hrubost Muselík a tak přesilovka domácích pokračovala 4 na 3. Zámek domácích však hosté přečkali bez obdržené branky, ale 2x nebezpečně pálil P. Beneš.V 17 minutě pak čelil nájezdu dvou útočníků Slovanu na jednoho obránce L. Saifr a pokus o vyrovnání odvrtátil.

I v první minutě druhé třetiny L.Saifr zlikvidoval gólovou šanci Slovanu. R. Sobotka však překvapil soupeře dlouhou přihrávku na J. Dítě, který našlápl do třetiny a přesnou střelou  po přejetí modré čáry překvapil M. Turka . Střela mu prošla pod vyrážečkou 2:0. Ve 22 minutě si vytvořil další šanci D. Králíček s J. Plachým.  Snaha o další branku je veliká. Ve 24 minutě se dostal do šance I. Čikl, ale P.Fink se obětavě položil do jeho střely. Ve 29 minutě mohl snížit Pavlovský, ale  L.Saifr se stihl v brance přemístit a zabránil jisté brance. Ve 30 minutě jsme spálili obrovskou šanci, když přihrávku D. Pazourka tečoval D. Králíček mimo již odkrytou branku soupeře! Navíc ve 32 minutě fauloval I. Čikl. Domácí zamkli hosty v pásmu, ale po ztrátě kotouče a rychlém protiútoku dokázali v oslabení skórovat 1:2 po střele Faltuse. Domácí pokračovali v přesilové hře, ale střelu A. Pazdery gólman Turek vyrazil. Ve 38 minutě hosté dokázali vyrovnat, ale bohužel snadným gólem, L.Saifr neodehrál kotouč na zadním mantinelu ideálně a tak Augustin stihl branku objet a zasunout dřív, než se do ní gólman domácích vrátil 2:2. Když o minutu později po tvrdé střele otočil stav na 2:3 Rajnoha, každému se promítly v hlavě momenty z předchozích utkání.  Ve 39 minutě fauloval D. Králíček a hosté dokázali opět skórovat a opět to byl Rajnoha, který tvrdě pálil od modré 2:4.

Tyto dvě branky domácím vzaly vítr z plachet  i v úvodu třetí třetiny. Ve 41 minutě se pokusil P. Beneš individuálně prověřit Turka, ale jeho pokus nevyšel tak, jak si  představoval. Naopak soupeř hrál uvolněně. Ve 45 minutě přidal další branku Augustin střelou k tyči 2:5. V brance domácích vystřídal gólmana  M. Peřina. Ve 47 minutě přidal další branku branku Pěcha  2:6 pro rychlé akci v prostoru brankoviště. Navíc přišlo vyloučení R.Chvojky. Domácí se nevzdávali a bojovali dál. Ve 49 minutě pálil A. Pazdera a následovaly dva nadějné střelecké pokusy R.Chvojky. Následovala akce L.Brebery, který si vynutil faul. V přesilové hře vyšachoval J. Hron s D. Pazourkem obranu hostí a David snížil na 3:6. V 53 minutě vychytal šanci soupeře M. Peřina. Následoval střelecký pokus J. Dítě, který Turek kryl. V 56 minutě arbitr poslal za hru loktem na trestnou lavici R.Chvojku. Domácí dokázali oslabení ubránit. V posledních 2 minutách utkání si již hosté bezpečné vedení udrželi a mohli s jejich příznivci oslavit postup do finále.

Hlasy po utkání:

D.Schweinfurter - Všechny semifinálové zápasy byly prakticky stejné jako přes kopírák.V každém utkání jsme soupeře přehrávali,ale branek z toho moc nepadlo.A to zřejmě rozhodlo celou sérii.V každém zápase přišlo menší zaváhání,které soupeř nekompromisně trestal.Klukům musím poděkovat.Dali do toho vše.Naše myšlenky se upínají k boji o bronzovou medaili.

R.Chlada -  byť série skončila 0:3 dokázali jsme v utkáních dávat branky, v každém jsme měli po určitou část vedení. Nedokázali jsme se však vyvarovat chyb a podat soustředěný výkon celé utkání. Oceňuji však snahu všech hráčů o co nejlepší výsledek.Přestože, je zde pochopitelně  frustrace z vyřazení, není konec sezóny, budeme hrát o 3. místo a věřím, že všichni udělají pro tuto "placku" vše. Soupeři gratuluji v postupu a závidím jim fanoušky, kterých byť bylo cca 60 dokázali jim vytvořil lepší kulisu než více než dvěma stovkám domácích, kteří jenom přihlíželi. Myslím, že by si hráči zasloužili více jejich podpory.

 

 

 

Právě se děje

Puky pomáhají - dnes jsme převzali odměnu z Kauflandu.

18. 04. 2024

V celostátní akci Kauflandu - Puky pomáhají příznivci hokeje podpořili HC Hlinsko tak,že je vyzdvihli na stupně vítězů.3 místo je super na to, že nákupy v Kauflandu jsou pro hlinečáky a příznivce dost daleko - o to víc si toho vážíme. Kauflandu a všem kdo vhodili puky pro nás děkujeme za podporu. Pro naši mládež bude v hodnotě 25 000,-  zajištěn nákup zdravé výživy pro spotovce. Šek za přítomnosti vedení klu

LETNÍ KEMP HORSES NA LEDĚ SRPEN - 26.8.-1.9. 2024

02. 04. 2024

Pro ročníky: 2008/2009/2010/2011/2012/2013/2014/2015/2016/ 2017/2018 Na základě zájmu většiny rodičů o celodenní kemp s vyzvednutím dětí v odpoledních hodinách jsme připravili kompletní nabídku více méně jako příměstský tábor. Veškerý program je organizován pod celodenním dohledem trenérů a po odpovídajících věkových skupinách. Kemp je organizován bez přespání. Pro všechny

Hlinsko připravuje výstavbu nové klubovny na zimním stadionu, dojde také k opravě opláštění

24. 03. 2024

Zimní stadion v Olšinkách čeká v letošním roce rozsáhlejší oprava vnějšího opláštění, kdy dojde ke kompletní výměně boční stěny od parku, v plánu je také oprava netěsností střechy. Zároveň město Hlinsko aktivně připravuje výstavbu nového zázemí pro hlinecké hokejisty a veřejnost, vzniknout by mělo u hlavního vstupu uvnitř sportoviště.  „Opravu budovy zimního stadion

Sezónu ukončili i junioři -2.místo za HC Poděbrady.

23. 03. 2024

H l i n s k o -  sezónu 2023/24 ukončila tento týden také hlinecká juniorka pod vedením trenérů R.Břízy a M. Brebery. V sobotním utkání zvítězila 5:1 s Kutnou Horou. V tabulce skupiny 22 regionální ligy obsadila 2.místo za HC Poděbrady. Na třetím místě se umístila Lokomotiva Č.Třebová a na čtvrtém Sršni Kutná Hora.  V posledním utkání sezony měli domácí raketový vstup do utká

V posledním utkání sezony výhra na Slovanu M. Třebová

20. 03. 2024

M o r a v s k á T ř e b o v á - v posledním utkání sezony zajížděli dorostenci Horses do M. Třebové, kde zvítězili 1:3. Družina hráčů  pod vedením  trenérů L. Kunze a T.Tichého neztratila ani bod a v tabulce obsadila 1.místo. # Tým Z V VP PP P Skóre B 1 HC Hlinsko 8 8 0 0 0 42:23:00 24 2 HC Spartak Choceň 7 5 0 0 2 37:17:00 15 3 Slovan Morav.Třebová 7 2 1 0 4 26:25:00 8 4 SK Sršni Kutná Hor

Starší žáci po roce opět první

16. 03. 2024

Přímý souboj o první místo v tabulce pro hlinecké koníky vyšel vítezně.

Další první místo - tentokrát Dorost

16. 03. 2024

Bez jediné prohry ovládají dorostenci svoji skupinu a před posledním utkáním v Moravské Třebové maji zajištěno prvni místo.

Vyrovnané utkání s Kutnou Horou dorostenci dotáhli do vítězného konce.

11. 03. 2024

Dorostenci si udržují první místo ve skupině 29 a potvrdili to také v sobotním utkání se Sršni.

Matyas Myška nastřílel v Chocni sedm branek

10. 03. 2024

Mladší žáci sehrali za vikend dvě utkání a obě vítězně. Na Hlineckém ledě si poradili s Lanškrounem a dnes rozstříleli Choceň.

A tým zakončil sezónu v utkání s fanoušky.

09. 03. 2024

V pátek vyjeli na  svůj poslední " trénink"  v této sezoně hráčl A týmu a společně si užili led v přátelském utkání s fanoušky. 

          Array
(
    [1103] => Array
        (
            [id] => 1103
            [date] => 20180306
            [id_zaznam] => 706
            [content] => 

Hlinsko -  prodloužení série v boji o postup do finále se nekoná. V sérii hrané na tři vítězná utkání postupuje soupeř. Hlinsko bude hrát o " BRONZ" ,soupeřem bude tým Litomyšle.  I v tomto utkání Horses bojovali , do poloviny utkání drželi těsné vedení 2:1. Slovan však opět vytáhl své silné zbraně a opět dokázal vymazat brankový rozdíl čtyřmi brankami. Tyto momenty mrzí  všechny hráče, protože podobný vývoj měly všechny tři utkání. Hlinsko vedlo, či otočilo stav na nadějný výsledek, ale soupeř bezprostředně trestal chyby či chvilkový nedůraz. V každém případě hráči Hlinska  se snažili, bojovali o dobrý výsledek v každém utkání a není proč věšet hlavy. 

První tři minuty utkání patřily hostům, kteří se hned vrhli do útoku. Již v první minutě měl šanci Pokorný. I ve druhé minutě to zavánělo gólem, ale střela šla mimo odkrytou část brány. Ve třetí minutě si vytvořila šanci první útočná formace domácích. V další minutě zahrozil R.Chvojka.  V 6 minutě otevřel skóre D. Pazourek, který se prokličkoval do pásma, až za  branku, pak mezi obránci až mezi kruhy, natlačil se před branku a bekhendovou střelou poslal domácí do vedení 1:0. V 7. minutě mohlo být ještě veseleji domácí se urvali a jeli 3 na 1, střela šla mimo tyče. Domácí tlačili a soupeř fauloval R.Chvojku. V té pálil A. Pazdera,ale střelu zastavila Turkova lapačka. Početní výhoda netrvalo dlouho v 11. minutě hráli domácí v 6 ti. Následně pykal za hrubost Muselík a tak přesilovka domácích pokračovala 4 na 3. Zámek domácích však hosté přečkali bez obdržené branky, ale 2x nebezpečně pálil P. Beneš.V 17 minutě pak čelil nájezdu dvou útočníků Slovanu na jednoho obránce L. Saifr a pokus o vyrovnání odvrtátil.

I v první minutě druhé třetiny L.Saifr zlikvidoval gólovou šanci Slovanu. R. Sobotka však překvapil soupeře dlouhou přihrávku na J. Dítě, který našlápl do třetiny a přesnou střelou  po přejetí modré čáry překvapil M. Turka . Střela mu prošla pod vyrážečkou 2:0. Ve 22 minutě si vytvořil další šanci D. Králíček s J. Plachým.  Snaha o další branku je veliká. Ve 24 minutě se dostal do šance I. Čikl, ale P.Fink se obětavě položil do jeho střely. Ve 29 minutě mohl snížit Pavlovský, ale  L.Saifr se stihl v brance přemístit a zabránil jisté brance. Ve 30 minutě jsme spálili obrovskou šanci, když přihrávku D. Pazourka tečoval D. Králíček mimo již odkrytou branku soupeře! Navíc ve 32 minutě fauloval I. Čikl. Domácí zamkli hosty v pásmu, ale po ztrátě kotouče a rychlém protiútoku dokázali v oslabení skórovat 1:2 po střele Faltuse. Domácí pokračovali v přesilové hře, ale střelu A. Pazdery gólman Turek vyrazil. Ve 38 minutě hosté dokázali vyrovnat, ale bohužel snadným gólem, L.Saifr neodehrál kotouč na zadním mantinelu ideálně a tak Augustin stihl branku objet a zasunout dřív, než se do ní gólman domácích vrátil 2:2. Když o minutu později po tvrdé střele otočil stav na 2:3 Rajnoha, každému se promítly v hlavě momenty z předchozích utkání.  Ve 39 minutě fauloval D. Králíček a hosté dokázali opět skórovat a opět to byl Rajnoha, který tvrdě pálil od modré 2:4.

Tyto dvě branky domácím vzaly vítr z plachet  i v úvodu třetí třetiny. Ve 41 minutě se pokusil P. Beneš individuálně prověřit Turka, ale jeho pokus nevyšel tak, jak si  představoval. Naopak soupeř hrál uvolněně. Ve 45 minutě přidal další branku Augustin střelou k tyči 2:5. V brance domácích vystřídal gólmana  M. Peřina. Ve 47 minutě přidal další branku branku Pěcha  2:6 pro rychlé akci v prostoru brankoviště. Navíc přišlo vyloučení R.Chvojky. Domácí se nevzdávali a bojovali dál. Ve 49 minutě pálil A. Pazdera a následovaly dva nadějné střelecké pokusy R.Chvojky. Následovala akce L.Brebery, který si vynutil faul. V přesilové hře vyšachoval J. Hron s D. Pazourkem obranu hostí a David snížil na 3:6. V 53 minutě vychytal šanci soupeře M. Peřina. Následoval střelecký pokus J. Dítě, který Turek kryl. V 56 minutě arbitr poslal za hru loktem na trestnou lavici R.Chvojku. Domácí dokázali oslabení ubránit. V posledních 2 minutách utkání si již hosté bezpečné vedení udrželi a mohli s jejich příznivci oslavit postup do finále.

Hlasy po utkání:

D.Schweinfurter - Všechny semifinálové zápasy byly prakticky stejné jako přes kopírák.V každém utkání jsme soupeře přehrávali,ale branek z toho moc nepadlo.A to zřejmě rozhodlo celou sérii.V každém zápase přišlo menší zaváhání,které soupeř nekompromisně trestal.Klukům musím poděkovat.Dali do toho vše.Naše myšlenky se upínají k boji o bronzovou medaili.

R.Chlada -  byť série skončila 0:3 dokázali jsme v utkáních dávat branky, v každém jsme měli po určitou část vedení. Nedokázali jsme se však vyvarovat chyb a podat soustředěný výkon celé utkání. Oceňuji však snahu všech hráčů o co nejlepší výsledek.Přestože, je zde pochopitelně  frustrace z vyřazení, není konec sezóny, budeme hrát o 3. místo a věřím, že všichni udělají pro tuto "placku" vše. Soupeři gratuluji v postupu a závidím jim fanoušky, kterých byť bylo cca 60 dokázali jim vytvořil lepší kulisu než více než dvěma stovkám domácích, kteří jenom přihlíželi. Myslím, že by si hráči zasloužili více jejich podpory.

 

 

 

[title] => Hlinsko bude hrát o BRONZ postup do finále KLM slaví soupeř. [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 941 [id_zaznam] => 706 [full] => ../novinky/1803051/hc-hlinsko-m-trebova-play-off-04.03.2018-foto-jelinek-18.jpg [small] => ../novinky/1803051/hc-hlinsko-m-trebova-play-off-04.03.2018-foto-jelinek-18_mala.jpg [title] => Hlinsko bude hrát o BRONZ postup do finále KLM slaví soupeř. [koncovka] => jpg [typ] => img ) ) ) )