Hlinečtí Horses vybojovali 3. místo v krajské lize mužů Pardubického kraje 2017/2018.

16.7.2018

Hlinsko - po remíze 4:4 v Litomyšli se očekával v posledním utkání sezóny velký souboj o celkové 3 místo v krajské lize. Tým Hlinska ukázal svoji sílu a vůli zakončit sezonu vítězstvím a potvrdit, že 3 místo po základní části soutěže nebyla náhoda, ale výkonostní růst. Po vyrovnané první třetině rozhodl velký tlak všech čtyřech útočných řad a aktivita vyjádřená třemi brankami na které pak soupeř již nenalezl odpověď byť nevzdal a bojoval až do konce utkání. 

Utkání začalo faulem na pronikajícího J. Plachého v pásmu soupeře. Domácí přesilovku nevyužili, byť se o gólové zakončení pokoušel P. Pelán a následně J. Plachý. Nicméně sami domácí vyrobili chybu ve středním pásmu a přes obránce se přehnal do brejku Pilavka, který však v rychlosti zakopl a nedokázal účinně zakončit. Litomyšl měla od té chvíle lepší pohyb a ve 4 minutě po střele soupeře zazvonil puk o horní tyč. Domácí chybovali v rychlejší rozehrávce zezadu a napadající soupeř dokázal sbírat puky. Tento stav vyvrcholi v 7 minutě kdy v pásmu soupeře u mantinelu upadl A.Brázda a na bránu domácích se řítili dva útočníci na jednoho obránce. Kovář si v pravý čas vyměnil kotou s Barkócim a ten otevřel skóre 0:1. V 7 minutě měli Horses další přesilovku, ale nic překvapivého v ní nevymysleli naopak,  v brance domácích musel V. Saifr odrážet dvě střely. Ve 14 minutě mohli domácí prohrávat o dvě branky, ale Musil trefil opět jen tyč. Hlinečtí se následně dostali do vyšších obrátek a přidali na bruslení. To mělo okamžitý efekt v přicházejících šancích. V 16 a 17 minutě pálil na Kalouska jak A. Pazdera, tak J. Plachý. V 17 minutě přišlo oboustranné vyloučení A. Pazdery a na druhé straně V. Zahradníka za vzájemnou potyčku. Při hře 4 na 4 domácí přečíslili hosty a po souhře P.Beneše s D. Pazourkem obrždel gólovou přihrávku J. Plachý, který již věděl co s pukem a vyrovnal stav 1:1.  Hosté kontrovali protiútokem v 19 minutě ve třech na dva, ale pokus zlikvodoval pozorný V.Saifr.

Ve druhé třetině domácí viditelně zvýšili obrátky. Hned v první minutě sebral  hostím za brankou Kalouska kotouč P. Pelán, ale střelu D. Pazourka dokázal brankář krýt. Ve 24 minutě se však po střele A. Pazdery od modré čáry  radovali domácí, po přihrávce od R.Chvojky se střela odrazila od horní tyče za záda brankáře hostí 2:1. Následně hosté značně přitvrdili, ale domácí dokázali hru unést a sami přidat na tvrdosti. Ukázkový čistý hit předvedl M. Zdražil po němž toho měl R. Pilavka plné zuby. Ve 26 měli hosté opět příležitost vyrovnat, ale samostatný pokus útočníka hostí opět zlikvidoval V. Saifr. Domácí špatně střídali a tak ve 26 minutě pykali za příliš mnoho hráčů na ledě.Tentokrát to byli hosté kdo z přesilovky nic nevytěžil na nakonec těsně po ní domácí dokázali přidat další branku, po ukázkové akci na jeden dotek. P.Beneš zavezl kotouč za branku, přehrál obránce rozehrál na Š. Zídka, na jehož přihrávku si sjel R. Sobotka a švihem poslal puk pod horní tyč 3:1. Krásná branka nalila domácím sílu do dalšího útočení a soupeř se nemohl vymanit z dlouhého tlaku v jejich třetině. To vedlo i k další brankové situaci, nejprve zahrozil R.Velínský bekhendovou střelou a z následné situace na začátku 32 minuty vybojoval na zadním mantinelu kotouč R.Velínský, rozehrál na R.Chvojku, který přesně našel mezi kruhy volného D.Králíčka, který bez přípravy pálil opět pod horní tyč 4:1. Následoval další tlak domácích v pásmu hostí zakončoval J.Dítě, následně opět D. Králíček a L. Poskočil mohl tečovat puk do již odkryté branky Kalouska. Hosté byli pod stálým tlakem. Toto tvrvalo až do 38 minuty, kdy rozhodčí poslal domácí do oslabení. V přesilovce hostí měl ke gólu blízko Barkóci, ale jeho střelu vytěsnil L. Saifr.

I když domácí vedli o tři branky, bylo na začátku závěrečné třetiny ze hry soupeře jasné, že chtějí zvrat v utkání. Domácí sice neměli kam spěchat, ale lepší pohyb by nedával soupeři tolik místa k zakončování. Ve 44 minutě měla velký tlak trojice  Švec - Dvořák - Svatoš. Domácí odolali tlaku hostí, ale V. Saifr měl na kontě 10 zákroků. Na druhé straně si vytvořil brankovou šanci Z. Tulis, který se rychle prokličkoval mezi obráci až ke Kalouskovi a nebezpečně zakočoval. Hosty zastavil faul na M. Zdražila ve 48 minutě, který přijel na střídačku s krvavým šrámem. V té zahrozil D. Králíček s R.Velínským brankovou příležitostí, ale vzápětí je D. Králíček vyloučen. Oslabení hlinečtí přečkali s koutečm na holích a dlouhými přihrávkami nedali hráčům Litomyšle takzvaně ani "čuchnout". Až v 54 minutě měli hosté opět příležitost, ale Dvořák neproměnil. V 57 minutě dostal na modrou přirávku L. Brebera, který ji rychle zpracoval do brejkové situace, s hráčem na zádech se dostal až do brankové příležitosti, ale Budina jej musel zastavit jedině nedovoleným zákrokem. Rozhodčí nemohl jinak než nařídit trestné střílení. To dokázal L. Brebera proměnit perfektním zakončením- střelou pod vyrážečku Kalouska 5:1 ! V daném čase to byla definitivní tečka ve vývoji utkání a konec dalším nadějím soupeře. Domácí již měli utkání zkušeně pod kontrolou a když v čase 59:28 po přihrávce L. Brebery vymetl pavouky parádním gólem na 6:1 do horního růžku Kalouskovy svatyně R.Velínský mohla definitivně propuknout radost domácích z výhry a třetí příčky v krajské lize Pardubického kraje.

Pohár a medaile vítězům předal při slavnostním vyhlášení starosta města Hlinka pan Miroslav Krčil a mohl se tak zaradovat společně s domácími hráči a fanoušky.

Hlasy po utkání:

Radek Chlada - předseda klubu - musím pochválit celý tým za dnešní výkon. Cením si toho, že všichni bojovali a dokázali překousnout zklamání z toho, že nevybojovali finále. Třetí misto vybojované pře domácím publikem je jistě úspěchem a dokázali tak, že patří mezi ty nejlepší týmy v kraji v sezóně 2017/2018.

Dušan Schweinfurter - hlavní trenér :Do utkání jsme vstoupili vlažně a soupeř dokázal naštěstí vstřelit jen jednu branku.Do druhé třetiny přišlo již jiné mužstvo a dokázalo svoji sílu.Chci pochválit celý tým za celou sezonu.Před sezonou jsme si něco stanovili a není jednoduché to na konci vždy splnit.Nám se to povedlo.  

 

 

 

 

 

 

 

,

Právě se děje

Puky pomáhají - dnes jsme převzali odměnu z Kauflandu.

18. 04. 2024

V celostátní akci Kauflandu - Puky pomáhají příznivci hokeje podpořili HC Hlinsko tak,že je vyzdvihli na stupně vítězů.3 místo je super na to, že nákupy v Kauflandu jsou pro hlinečáky a příznivce dost daleko - o to víc si toho vážíme. Kauflandu a všem kdo vhodili puky pro nás děkujeme za podporu. Pro naši mládež bude v hodnotě 25 000,-  zajištěn nákup zdravé výživy pro spotovce. Šek za přítomnosti vedení klu

LETNÍ KEMP HORSES NA LEDĚ SRPEN - 26.8.-1.9. 2024

02. 04. 2024

Pro ročníky: 2008/2009/2010/2011/2012/2013/2014/2015/2016/ 2017/2018 Na základě zájmu většiny rodičů o celodenní kemp s vyzvednutím dětí v odpoledních hodinách jsme připravili kompletní nabídku více méně jako příměstský tábor. Veškerý program je organizován pod celodenním dohledem trenérů a po odpovídajících věkových skupinách. Kemp je organizován bez přespání. Pro všechny

Hlinsko připravuje výstavbu nové klubovny na zimním stadionu, dojde také k opravě opláštění

24. 03. 2024

Zimní stadion v Olšinkách čeká v letošním roce rozsáhlejší oprava vnějšího opláštění, kdy dojde ke kompletní výměně boční stěny od parku, v plánu je také oprava netěsností střechy. Zároveň město Hlinsko aktivně připravuje výstavbu nového zázemí pro hlinecké hokejisty a veřejnost, vzniknout by mělo u hlavního vstupu uvnitř sportoviště.  „Opravu budovy zimního stadion

Sezónu ukončili i junioři -2.místo za HC Poděbrady.

23. 03. 2024

H l i n s k o -  sezónu 2023/24 ukončila tento týden také hlinecká juniorka pod vedením trenérů R.Břízy a M. Brebery. V sobotním utkání zvítězila 5:1 s Kutnou Horou. V tabulce skupiny 22 regionální ligy obsadila 2.místo za HC Poděbrady. Na třetím místě se umístila Lokomotiva Č.Třebová a na čtvrtém Sršni Kutná Hora.  V posledním utkání sezony měli domácí raketový vstup do utká

V posledním utkání sezony výhra na Slovanu M. Třebová

20. 03. 2024

M o r a v s k á T ř e b o v á - v posledním utkání sezony zajížděli dorostenci Horses do M. Třebové, kde zvítězili 1:3. Družina hráčů  pod vedením  trenérů L. Kunze a T.Tichého neztratila ani bod a v tabulce obsadila 1.místo. # Tým Z V VP PP P Skóre B 1 HC Hlinsko 8 8 0 0 0 42:23:00 24 2 HC Spartak Choceň 7 5 0 0 2 37:17:00 15 3 Slovan Morav.Třebová 7 2 1 0 4 26:25:00 8 4 SK Sršni Kutná Hor

Starší žáci po roce opět první

16. 03. 2024

Přímý souboj o první místo v tabulce pro hlinecké koníky vyšel vítezně.

Další první místo - tentokrát Dorost

16. 03. 2024

Bez jediné prohry ovládají dorostenci svoji skupinu a před posledním utkáním v Moravské Třebové maji zajištěno prvni místo.

Vyrovnané utkání s Kutnou Horou dorostenci dotáhli do vítězného konce.

11. 03. 2024

Dorostenci si udržují první místo ve skupině 29 a potvrdili to také v sobotním utkání se Sršni.

Matyas Myška nastřílel v Chocni sedm branek

10. 03. 2024

Mladší žáci sehrali za vikend dvě utkání a obě vítězně. Na Hlineckém ledě si poradili s Lanškrounem a dnes rozstříleli Choceň.

A tým zakončil sezónu v utkání s fanoušky.

09. 03. 2024

V pátek vyjeli na  svůj poslední " trénink"  v této sezoně hráčl A týmu a společně si užili led v přátelském utkání s fanoušky. 

          Array
(
    [1122] => Array
        (
            [id] => 1122
            [date] => 20180716
            [id_zaznam] => 721
            [content] => 

Hlinsko - po remíze 4:4 v Litomyšli se očekával v posledním utkání sezóny velký souboj o celkové 3 místo v krajské lize. Tým Hlinska ukázal svoji sílu a vůli zakončit sezonu vítězstvím a potvrdit, že 3 místo po základní části soutěže nebyla náhoda, ale výkonostní růst. Po vyrovnané první třetině rozhodl velký tlak všech čtyřech útočných řad a aktivita vyjádřená třemi brankami na které pak soupeř již nenalezl odpověď byť nevzdal a bojoval až do konce utkání. 

Utkání začalo faulem na pronikajícího J. Plachého v pásmu soupeře. Domácí přesilovku nevyužili, byť se o gólové zakončení pokoušel P. Pelán a následně J. Plachý. Nicméně sami domácí vyrobili chybu ve středním pásmu a přes obránce se přehnal do brejku Pilavka, který však v rychlosti zakopl a nedokázal účinně zakončit. Litomyšl měla od té chvíle lepší pohyb a ve 4 minutě po střele soupeře zazvonil puk o horní tyč. Domácí chybovali v rychlejší rozehrávce zezadu a napadající soupeř dokázal sbírat puky. Tento stav vyvrcholi v 7 minutě kdy v pásmu soupeře u mantinelu upadl A.Brázda a na bránu domácích se řítili dva útočníci na jednoho obránce. Kovář si v pravý čas vyměnil kotou s Barkócim a ten otevřel skóre 0:1. V 7 minutě měli Horses další přesilovku, ale nic překvapivého v ní nevymysleli naopak,  v brance domácích musel V. Saifr odrážet dvě střely. Ve 14 minutě mohli domácí prohrávat o dvě branky, ale Musil trefil opět jen tyč. Hlinečtí se následně dostali do vyšších obrátek a přidali na bruslení. To mělo okamžitý efekt v přicházejících šancích. V 16 a 17 minutě pálil na Kalouska jak A. Pazdera, tak J. Plachý. V 17 minutě přišlo oboustranné vyloučení A. Pazdery a na druhé straně V. Zahradníka za vzájemnou potyčku. Při hře 4 na 4 domácí přečíslili hosty a po souhře P.Beneše s D. Pazourkem obrždel gólovou přihrávku J. Plachý, který již věděl co s pukem a vyrovnal stav 1:1.  Hosté kontrovali protiútokem v 19 minutě ve třech na dva, ale pokus zlikvodoval pozorný V.Saifr.

Ve druhé třetině domácí viditelně zvýšili obrátky. Hned v první minutě sebral  hostím za brankou Kalouska kotouč P. Pelán, ale střelu D. Pazourka dokázal brankář krýt. Ve 24 minutě se však po střele A. Pazdery od modré čáry  radovali domácí, po přihrávce od R.Chvojky se střela odrazila od horní tyče za záda brankáře hostí 2:1. Následně hosté značně přitvrdili, ale domácí dokázali hru unést a sami přidat na tvrdosti. Ukázkový čistý hit předvedl M. Zdražil po němž toho měl R. Pilavka plné zuby. Ve 26 měli hosté opět příležitost vyrovnat, ale samostatný pokus útočníka hostí opět zlikvidoval V. Saifr. Domácí špatně střídali a tak ve 26 minutě pykali za příliš mnoho hráčů na ledě.Tentokrát to byli hosté kdo z přesilovky nic nevytěžil na nakonec těsně po ní domácí dokázali přidat další branku, po ukázkové akci na jeden dotek. P.Beneš zavezl kotouč za branku, přehrál obránce rozehrál na Š. Zídka, na jehož přihrávku si sjel R. Sobotka a švihem poslal puk pod horní tyč 3:1. Krásná branka nalila domácím sílu do dalšího útočení a soupeř se nemohl vymanit z dlouhého tlaku v jejich třetině. To vedlo i k další brankové situaci, nejprve zahrozil R.Velínský bekhendovou střelou a z následné situace na začátku 32 minuty vybojoval na zadním mantinelu kotouč R.Velínský, rozehrál na R.Chvojku, který přesně našel mezi kruhy volného D.Králíčka, který bez přípravy pálil opět pod horní tyč 4:1. Následoval další tlak domácích v pásmu hostí zakončoval J.Dítě, následně opět D. Králíček a L. Poskočil mohl tečovat puk do již odkryté branky Kalouska. Hosté byli pod stálým tlakem. Toto tvrvalo až do 38 minuty, kdy rozhodčí poslal domácí do oslabení. V přesilovce hostí měl ke gólu blízko Barkóci, ale jeho střelu vytěsnil L. Saifr.

I když domácí vedli o tři branky, bylo na začátku závěrečné třetiny ze hry soupeře jasné, že chtějí zvrat v utkání. Domácí sice neměli kam spěchat, ale lepší pohyb by nedával soupeři tolik místa k zakončování. Ve 44 minutě měla velký tlak trojice  Švec - Dvořák - Svatoš. Domácí odolali tlaku hostí, ale V. Saifr měl na kontě 10 zákroků. Na druhé straně si vytvořil brankovou šanci Z. Tulis, který se rychle prokličkoval mezi obráci až ke Kalouskovi a nebezpečně zakočoval. Hosty zastavil faul na M. Zdražila ve 48 minutě, který přijel na střídačku s krvavým šrámem. V té zahrozil D. Králíček s R.Velínským brankovou příležitostí, ale vzápětí je D. Králíček vyloučen. Oslabení hlinečtí přečkali s koutečm na holích a dlouhými přihrávkami nedali hráčům Litomyšle takzvaně ani "čuchnout". Až v 54 minutě měli hosté opět příležitost, ale Dvořák neproměnil. V 57 minutě dostal na modrou přirávku L. Brebera, který ji rychle zpracoval do brejkové situace, s hráčem na zádech se dostal až do brankové příležitosti, ale Budina jej musel zastavit jedině nedovoleným zákrokem. Rozhodčí nemohl jinak než nařídit trestné střílení. To dokázal L. Brebera proměnit perfektním zakončením- střelou pod vyrážečku Kalouska 5:1 ! V daném čase to byla definitivní tečka ve vývoji utkání a konec dalším nadějím soupeře. Domácí již měli utkání zkušeně pod kontrolou a když v čase 59:28 po přihrávce L. Brebery vymetl pavouky parádním gólem na 6:1 do horního růžku Kalouskovy svatyně R.Velínský mohla definitivně propuknout radost domácích z výhry a třetí příčky v krajské lize Pardubického kraje.

Pohár a medaile vítězům předal při slavnostním vyhlášení starosta města Hlinka pan Miroslav Krčil a mohl se tak zaradovat společně s domácími hráči a fanoušky.

Hlasy po utkání:

Radek Chlada - předseda klubu - musím pochválit celý tým za dnešní výkon. Cením si toho, že všichni bojovali a dokázali překousnout zklamání z toho, že nevybojovali finále. Třetí misto vybojované pře domácím publikem je jistě úspěchem a dokázali tak, že patří mezi ty nejlepší týmy v kraji v sezóně 2017/2018.

Dušan Schweinfurter - hlavní trenér :Do utkání jsme vstoupili vlažně a soupeř dokázal naštěstí vstřelit jen jednu branku.Do druhé třetiny přišlo již jiné mužstvo a dokázalo svoji sílu.Chci pochválit celý tým za celou sezonu.Před sezonou jsme si něco stanovili a není jednoduché to na konci vždy splnit.Nám se to povedlo.  

 

 

 

 

 

 

 

,

[title] => Hlinečtí Horses vybojovali 3. místo v krajské lize mužů Pardubického kraje 2017/2018. [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 944 [id_zaznam] => 721 [full] => ../novinky/1803181/hc-hlinsko-litomysl-play-off-18.03.2018-foto-jelinek-53.jpg [small] => ../novinky/1803181/hc-hlinsko-litomysl-play-off-18.03.2018-foto-jelinek-53_mala.jpg [title] => Hlinečtí Horses vybojovali 3. místo v krajské lize mužů Pardubického kraje 2017/2018. [koncovka] => jpg [typ] => img ) [1] => Array ( [id] => 945 [id_zaznam] => 721 [full] => ../novinky/1803181/hc-hlinsko-litomysl-play-off-18.03.2018-foto-jelinek-49.jpg [small] => ../novinky/1803181/hc-hlinsko-litomysl-play-off-18.03.2018-foto-jelinek-49_mala.jpg [title] => foto [koncovka] => jpg [typ] => img ) [2] => Array ( [id] => 946 [id_zaznam] => 721 [full] => ../novinky/1803181/hc-hlinsko-litomysl-play-off-18.03.2018-foto-jelinek-16.jpg [small] => ../novinky/1803181/hc-hlinsko-litomysl-play-off-18.03.2018-foto-jelinek-16_mala.jpg [title] => foto [koncovka] => jpg [typ] => img ) [3] => Array ( [id] => 947 [id_zaznam] => 721 [full] => ../novinky/1803181/hc-hlinsko-litomysl-play-off-18.03.2018-foto-jelinek-35.jpg [small] => ../novinky/1803181/hc-hlinsko-litomysl-play-off-18.03.2018-foto-jelinek-35_mala.jpg [title] => foto [koncovka] => jpg [typ] => img ) [4] => Array ( [id] => 948 [id_zaznam] => 721 [full] => ../novinky/1803181/hc-hlinsko-litomysl-play-off-18.03.2018-foto-jelinek-40.jpg [small] => ../novinky/1803181/hc-hlinsko-litomysl-play-off-18.03.2018-foto-jelinek-40_mala.jpg [title] => foto [koncovka] => jpg [typ] => img ) ) ) )